MUSIKK: The Dogs sitt nye album er ute nå

the dogs

I 2018 stod The Dogs, ifølge , bak årets mestselgende album på vinyl i Norge med The Grief Manual. I dag følger de opp suksessen med Before Brutality

Dette er deres syvende album, og det tredje de slipper på Drabant Music, med hele ti nye låter – inkludert singlene «Let’s Start A Riot» og «There Won’t Be An Encore». Frontmann Kristopher Schau legger vekt på at dette er lyden av et band som jobber hardt for å ikke forandre seg.

– Først og fremst håper jeg bare at vi fremdeles låter som oss sjøl. Det er dette soundet og denne type låter vi liker, og gudskjelov det det folka som kommer for å se oss også liker, så progresjon og «kunstnerisk utvikling» får dere oppsøke annensteds. Som musikkfan er forandring det verste jeg veit om fra band jeg liker, så den fella er det viktig å ikke dette ned i. Vi vil bare lage best mulig musikk innenfor vårt eget univers, og det synes vi at vi har klart igjen, sier han.

Tekstmessig er Before Brutality en videreføring av fjorårets album The Grief Manual. Men i stedet for sorg som hovedtematikk, er Before Brutality hakket hissigere. Der fjorårets plate kanskje var mer egnet for grining i sofaen, heller denne i følge bandet mer mot grining utendørs – med knyttede never og glasskår i knokene.

– Det er de andres skyld denne gangen. Eller, forresten, det er jo alltid mest ens egen skyld, men litt mer de andres enn tidligere, sier Schau.

Om bandet har hatt mye å henge fingra de siste syv årene, mener The Dogs at det blekner i forhold til året som kommer, med turnéstart i Horten på Glassmagasinet 25. januar. Deretter følger nærmest kontinuerlig spilling fram mot turnéslutt på Rockefeller 6. april.

For de som ikke har fått det med seg har The Dogs, i anledning Before Brutality, fått trykt opp , som vil bli lagt ned i byer de har et spesielt godt forhold til mens de er ute på veien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.