MUSIKK: Gatekunst 6 – albumslipp med to nye låter

universal

Ett år etter konserten på parkteateret, som var en suksess, slipper endelig Gatekunst ett nytt album med to nye låter, med blant annet Pegah og Arshad Maimouni.

Under Gatekunst 6 har nye og uoppdagede talenter blitt satt sammen med erfarne artister og produsenter. I etterkant av prosjektet har flere av artistene jobbet sammen, noe som også er et av formålene med prosjektet.

– Det har vært et utrolig spennende år. Slippkonserten på Parkteateret var fullspekket, med lang kø utenfor. Vi så allerede da at artistutplukket vi hadde gjort var riktig. Flere av samarbeidene fra Gatekunst 6 har utviklet seg; noen av artistene har laget flere låter sammen på egenhånd, andre har skapt et eget kollektiv. Kanskje finner vi vår neste Cezinando blant årets artister, sier Assad Arif – også kjent som Lillebror – en av grunnleggerne bak Gatekunst.

Nå slippes hele samlealbumet, i tillegg til to nye låter. Første låt ut er JNS produserte, “Vi sees” med Pegah og Arshad Maimouni.

Arshad er et velkjent navn for de fleste. Den talentfulle artisten ga tidligere i år ut låta “Tilbake til meg”, som både er blitt spilt på radio, og er blitt streamet over 1,4 millioner ganger på Spotify.

– Jeg kjenner til Gatekunst fra barndommen, og var selv med da jeg var yngre. I denne runden har jeg fått æren av å jobbe med en begavet artist som Pegah. Produsenten JNS var med på denne låta, så jeg var trygg på at kvaliteten kom til å bli optimal. Pegah og jeg jobber sammen utenom Gatekunst, men det var Gatekunst som linka oss opp, sier Maimouni.

Pegah er en ung og lovende artist som allerede har hatt tre låter listet på P3.

– Det var inspirerende og lærerikt å jobbe sammen med en så flink og etablert artist og produsent under Gatekunst. Det er en helt annen type kunst å lære seg å være kreativ sammen med andre – Det følte jeg at jeg klarte å gjøre med det teamet jeg jobbet med på Gatekunst, sier Pegah.

Den andre låten som gis ut i forbindelse med albumslippet er “Bli med meg”.

Det er et samarbeid med Zade King, artisten bak flere av årets sommerhits og det unge talentet, José. Denne låta vil ta deg rett tilbake til sommeren, og gi deg følelsen av ha møtt din sommercrush på ny.

Tre av låtene fra Gatekunst 6, “Ikke si no”, “Warning” og “Min vei” ble brukt av NRK i deres nye ungomdsserie, “17”. I tillegg ble “Ikke si no” brukt i kinofilmen “Gjengangere”.

Om Gatekunst prosjektet:

Gatekunst er et prosjekt der norsk ungdom som driver med urban musikk (rap, RnB, soul, reggae og dancehall) samarbeider med kjente og etablerte artister. De etablerte artistene fungerer som mentorer og rollemodeller for ungdommene gjennom hele prosessen. Dette innebærer blant annet hjelp med tekstutforming, innspilling, forberedelser til live opptredener og møter med media og presse. Sluttresultatet er en plateutgivelse, I tillegg til en konsert der alle artistene og de unge talentene opptrer sammen.

Følgende artister er med på Gatekunst 6:

Ezzari, STOR (SE), Gerald Ofori, Jonas Benyoub, Lillebror, Kaveh, Yomi Baisa, Turab, Temur, BLVCK O, Abelone, Satilmis, Zamour, Andreyun, Arshad Maimouni, José, ZadeKing, Pegah.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.