Mange gode grunner til å rydde om høsten

forsøpling

Bakken er fortsatt fri for snø og fuglene har forlatt redene. Det er optimale forhold for ryddeaksjoner i norsk natur. For fjerde år på rad inviterer Hold Norge Rent til høstdugnad, og denne gangen er åpningen lagt til Trondheim.

–  Høsttur, ryddehansker, ullgenser og termos er for meg ord som hører sammen, men det er også faglige grunner til å rydde om høsten, sier Fanny Pindsle, ryddegeneral i Hold Norge Rent.

– Søppel som blir liggende over vinteren er ofte vanskeligere å rydde når våren kommer, og når vi rydder om høsten risikerer vi ikke å forstyrre hekkende fugl, fortsetter Pindsle.  

Åpningen av Hold høsten ren er i år lagt til Trondheim. Hold Norge Rent, CleanShores Trondheim og Naturvernforbundet i Trøndelag har slått seg sammen, og alle som vil bidra, kan være med.  

 – Ta med et par hagehansker og møt opp ved brua til venstre for Sentrum Brannstasjon klokka 17.00 den 16. september, tipser Pindsle. 

Uka markerer også Hold Norge Rents 50-årsjubileum, da navnet først ble benyttet i forbindelse med en høstryddeaksjon i regi av Norges Vel i 1969.

Den internasjonale strandyddedagen faller også under Hold høsten ren. Lørdag 21. september er det ryddeaksjoner i over hundre land koordinert av Ocean Conservancy.  

Hold Norge Rent, Oslofjordens Friluftsråd og Empower markerer dagen ved å rydde en strand i Drammensfjorden som har vært utilgjengelig i 60 år.  

– For hver kilo som ryddes under denne aksjonen, tjener vi en dollar i kryptovaluta, som vi kan velge å donere til å finansiere opprydding i andre deler av verden, forteller Pindsle.

Alle som vil kombinere søndagsturen med en ryddeaksjon, oppfordres til å markere 22. september i kalenderen. 

Denne søndagen stiller TINE med plukkeutstyr og turforslag over hele Norge, og foreløpig er det over 40 turer å velge mellom. I Oslo kan frivillige slå følge med Cecilie Skog nedover Akerselva.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.