Etter milliardomsetning på eksport, satser nå Stranda-bedriften Platina Seafood på norske butikker med en helt ny serie lakseprodukter.
Platina Seafood hadde i fjor en omsetning på 1,1 milliard kroner. Primært driver de med eksport av laks og ørret. I samarbeid med Tine har Platina Seafood utviklet flere typer lakseprodukter som går under merkevarenavnet EatSalmon.
Produktene består av burgere, slidere, pølser og tapasboller i forskjellige smaksvarianter. Serien som er glutenfri, produseres utelukkende med norsk oppdrettslaks av høy kvalitet og norske meierivarer samt unike krydderblandinger.
– For å være med å bidra til en mer bærekraftig utvikling, er det positivt at vi kan utnytte store deler av fisken til å produsere sunne og smaksrike kvalitetsvarer. I tillegg blir alle produktene produsert i Norge, sier daglig leder André Skarbø.
Frem til nå har produktene blitt eksportert til USA og England. Den første butikken i Norge ligger i hjembygden Stranda. I tillegg til butikker, selges produktene til HoReCa markedet.