Ladestatus ved årsskiftet: 713 hurtigladere

elbilforeningen

I fjor ble det bygget 713 hurtigladere i Norge. Det er en gledelig utvikling sammenlignet med tidligere år, men fortsatt langt bak behovet, mener Norsk elbilforening.

– Vi mener det må bygges over 1000 hurtigladere i året for å holde tritt med elbilsalget og unngå at hurtigladekøene vokser, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Tallene er hentet fra den nasjonale ladestasjonsbasen Nobil, som driftes av Norsk elbilforening på oppdrag fra Enova, og viser at det totalt er 2 362 hurtigladere i Norge.

Dette er ladere som leverer 50 kW eller mer, og inkluderer også Teslas eget ladenetterk, samt lynladere som kan levere 150 kW ladeeffekt eller mer.

Antallet lynladere hadde riktignok en massiv vekst i 2019. Antallet økte fra 25 til 226. Det er en økning på hele 804 prosent.

I Elbilforeningens spørreundersøkelse, Elbilisten, oppga 64 prosent av elbilistene som brukte hurtiglader at de opplevde ladekø av og til eller oftere når de skulle hurtiglade i 2019. Dette var en økning på 10 prosent fra 2018, og en økning på 25 prosent fra 2017. 

– Foreløpige tilbakemeldinger fra elbilister tyder på at køene ikke blir kortere. Det er viktig at kapasiteten på hovedfartsårene utvides og at folk i hele Norge får tilgang på hurtigladere, sier Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.