La brannøvelse bli en del av juleforberedelsene

stearinlys

Vi går nå inn en av årets kaldeste måneder. Dessverre øker også risikoen for boligbrann denne måneden. I 2016 omkom 40 personer i brann og desember ble spesielt dyster. Hele åtte mennesker omkom i brann i desember i fjor. Derfor er det viktig at vi bodøværinger forbereder oss litt.

Førjulstiden har de siste årene blitt en skikkelig gavebonanza. Vi tror at barn liker en miks mellom gaver og opplevelser som gir mening. Våre klare anbefaling er derfor å bruke desember til å gjennomføre en brannøvelse med barna, det blir garantert en minnerik opplevelse.

I følge en undersøkelse gjennomført av Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppgir bare 3 prosent av husstandene å ha testet ut rømningsveier og gjennomført brannøvelse.

– En brannøvelse er i tillegg til å være et godt brannsikringstiltak også en spennende og lærerik aktivitet, sier Kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm.

Å gjennomføre brannøvelse i private hjem bør være en like naturlig del av juleforberedelsene som pepperkakebaking og juletrepynting.

– Som en ekstra kalendergave til barna kan du på vår nettside laste ned en Diplom på vel gjennomført brannøvelse, sier Eckblad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.