Kirkens Bymisjon ber om korona-krisepakke for barn i fattigdom

sykkel

Regjeringen har ingen egen økonomisk krisepakke for lavinntektsfamilier. Kirkens Bymisjon er bekymret for de nesten 111.000 barna som nå går en ekstra vanskelig tid i møte.

– Regjeringen ser ikke hva som står på spill, når de ikke har en krisepakke for barn i fattige familier, sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Forrige fredag la finansminister, Jan Tore Sanner (H), frem regjeringens redningspakke for bedrifter, en slags kontantstøtte for bedrifter.

– Nå handler det om bedrifter som trenger cash, ikke kreditt, sa Sanner.

Kirkens Bymisjon sier dette også gjelder mange barnefamilier.

– Hvis regjeringen ikke stiller opp for disse familiene, går mange barn en vond og svært krevende tid i møte. Vi frykter også langtidskonsekvensene og hva som skjer med dem etter koronaberedskapen, sier Hvambsal.

Hvambsal sier et av tiltakene i korona-krisepakken bør være å etablere et eget team hos Nav. Teamet må ha et tydelig barnefokus og sørge for at barnefamilier får en rask behandling av sine saker. Lange behandlingstider og køer hos Nav gjør at familier ikke får utbetalt penger i tide.

– Foreldrene gjør det beste de kan, men med ingen eller svært forsinkede midler, sliter mange med å ha nok til å betale husleie og mat.

Allerede før koronautbruddet etterlyste Kirkens Bymisjon tiltak for barn som vokser opp i fattige familier.

– Urovekkende mange barn lever i fattige familier, og vi er både redde for at de skal få det verre og at gruppen øker. Dette er en gruppe som allerede har det tøft. Nå frykter vi en altfor stor usikkerhet og uforutsigbarhet for disse familiene, sier generalsekretæren i Kirkens Bymisjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.