Kinsere trener i Trysil for å bli OL-stjerner

kina ski

Kina har store ambisjoner innen vintersport frem mot OL i Beijing i 2022. Nå legges mye av langrennsgrunnlaget mot OL i Trysil.

32 kinesiske menn og kvinner er nå i Trysil for å lære langrennsteknikk på barmark. De er fokuserte og konsentrerte. Målet er OL i Beijing om fire år.

– Det er veldig gøy at denne kinesiske gruppen velger Trysil for sin tre måneder lange treningssamling. Vi er nå i ferd med å også etablere oss som en treningsdestinasjon gjennom satsning på treningsgrupper for alpint, langrenn og skiskyting, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi har både bofasiliteter, treningsarenaer og ikke minst trenerkompetanse som blant annet denne kinesiske gruppen er svært godt fornøyd med.

Henter kompetanse fra Norge og Sverige
Selv om den kinesiske delegasjonen har med seg egne trenere, så er det ingen av dem som har erfaring med langrennstrening. Det er derfor satt sammen et sterkt trenerteam i Trysil som skal veilede og støtte de kinesiske trenerne og utøverne i alt fra skiteknikk til kosthold.

I fra Trysil er tidligere langrennsutøver Anita Moen, langrennstalentet Petter Myhr, Karoline Moen Guidon og Petter Myrbakk en del av trenerteamet. Det er også hentet inn krefter fra Sverige med blant annet de tidligere, svenske langrennsutøverne Daniel Tynell og Staffan Larsson.

– Dette er en veldig morsom jobb, men også krevende. Vi har hentet inn et bredt team med forskjellig kompetanse. Det er spennende å jobbe med en helt ny kultur. De er veldig takknemlige og hardtarbeidende. Og det er tydelig at Kina har valgt ut noen sterke kandidater. Dette er topputøvere, så det skal bli veldig spennende å følge dem, sier Anita Moen, som driver egen skiskole i Trysil.

Legger langrennsgrunnlaget i Trysil
Kina satser stort mot vinter-OL på hjemmebane i 2022. Grunnlaget legges nå i Trysil, langt fra det kinesiske klimaet og kulturen. Det er sikkert ikke uten utfordringer, men i følge hovedtrener for den kinesiske langrennsgruppen som er i Trysil nå, Chen Liangjian, så trives gruppen godt i Trysil med fasilitetene på Radisson Blu Resort Trysil.

– Vårt mål er å delta i OL i 2022. Siden OL skal arrangeres i Kina, må vi la våre idrettsutøvere få ta del i dette. Trysil er et veldig bra sted for å trene langrennsteknikk, med variert terreng. Det er så friskt og stille her, og de lokale er vennlige og har hjulpet oss mye, sier Liangjian.

– Vi er veldig fornøyde med å bo på hotellet her. Rommene er fine og maten er god og tilpasset idrettsutøvere. Det er annerledes enn i Kina, men vi liker det! Vi har veldig lyst å komme tilbake til Trysil.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.