Juniorløper debuterer i verdenscupen i Ruhpolding

Norges Skiskytterforbund

Skiskytterne som skal konkurrere i Ruhpolding og Pokljuka er klare. De norske skiskytterne fortsetter å levere topp-prestasjoner både i verdenscupen og på nivået under – IBU Cup.

De seks norske herrene på elitelaget befinner seg alle blant de topp 10 beste skiskytterne i verden akkurat nå, med Johannes Thingnes Bø på topp, og Sturla Holm Lægreid 100 poeng bak. Ingrid Landmark Tandrevold har også hatt en veldig sterk sesong så langt, og er for tiden på fjerde plass i sammendraget i verdenscupen. 

– Dette er resultatet av målrettet arbeid, godt samhold i laget og et solid prestasjonsfokus over tid. Jeg er imponert over utøverne våre som hver dag jobber for å bli enda litt bedre skiskyttere, sier landslagssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund. 

På nivået under leder den 20 år gamle junior-løperen Maren Hjelmeset Kirkeeide sammenlagt. Nå skal hun debutere i verdenscupen. 

– Det er artig å nå kunne gi U23-løperen Maren Hjelmeset Kirkeeide en sjanse på det høyeste nivået, så hun får vært med å høste nye erfaringer. Hun en spennende utøver med stort potensial. Senest i går var hun ankerkvinne på stafett og gikk Norge inn til seier i Slovakia, sier Anders Brun Hennum, ansvarlig for Norges Skiskytterforbunds fire utviklingslag.

På herresiden i IBU Cup er også det norske laget svært sterkt, med hele fem menn blant de åtte beste. Etter sterke prestasjoner på hjemmebane under ASKO Cup nå i helgen, kommer Vebjørn Sørum, Sindre Jorde og Tuva Stræte kommer inn til IBU-runden i Pokljuka.

– Det er også gledelig at Marthe Kråkstad Johansen nå er klar for konkurranse igjen, etter at hun fikk covid like etter at hun vant sesongens to første IBU-cup renn, fortsetter Brun Hennum.

Disse skiskytterne skal konkurrere i verdenscupen i Ruhpolding:  

Kvinner

Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal IL)
Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)
Karoline Knotten (Vingrom IL)
Ida Lien (Simostranda IL)
Maren Hjelmeset Kirkeeide (Markane IL – debuterer i verdenscupen
Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)  

Menn

Filip Fjeld Andersen (Geilo IL)
Johannes Thingnes Bø (Markane IL)
Tarjei Bø (Markane IL)
Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)
Johannes Dale (Fet Skiklubb)
Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklub)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.