Joddski slipper ny låt og annonserer albumdato

joddski

På sin nye single har Joddski med seg to legender innen norsk rap; El Axel – på det som muligens blir hans siste vers noensinne og Salvador Sanchez, som debuterer på norsk. Singelen er siste låt ut før han slipper sitt lenge bebudede album «Glasshuset».

«Glasshuset», som slippes 15. mars,  er i sin helhet produsert av tidligere Darkside of the Force-general Salvador Sanchez. I 2018 fikk publikum hele fem smakebiter, som spente fra den humoristiske feelgood-låten «Gutta Boys», via nesten ømt introverte «Dumsnill» til «Klagesang», en ektefølt og tårevåt hyllest til Magnus Bein, som endte sitt eget liv i alt for ung alder.   

Albumet er i sin helhet spilt inn i Hønsehuset i Bodø, der Tungtvann-veteranen, forfatteren og programlederen Jørgen «Joddski» Nordeng gjorde sine første profesjonelle demoer for snart 25 år siden. 

«Mañana» er den hardeste låten til nå. Den er også en liten sensasjon for folk som er interessert i norsk rap. Over den suggerende, blytunge beaten, hvor en intens stemme messer «Por no sufrir mañana», har Joddski nemlig med seg to sertifiserte legender innen norsk rap. 

Darkside of the Forces selvtitulerte debut kom allerede i 1998, og var en av de store, tidlige klassikerne i norsk rap. Sanchez har vunnet Spellemannpris både med bandet sitt og solo, men de siste årene har det vært stille rundt legenden. Han hadde nemlig flytta til Bodø, blitt småbarnsfar og lagt mikken på hylla helt til han tilfeldigvis møtte Joddski på butikken.

På «Mañana» rapper Salvador for første på norsk. Det markerer også en ny stemme i norskspråklig rap, som vi forhåpentligvis for høre mer av. 

El Axel var tidligere kjent som F´em 1, Norges beste freestyler, og 50% av den legendariske duoen Equicez, som egenhendig brakte norsk rap inn i en ny æra, vant Spellemann, og hadde flere avisoverskrifter enn Brexit. Equicez gjorde et comeback i 2012, men så ble det ganske raskt stille fra begge to igjen.

«Mañana» ble det siste Axel gjorde, før han trakk seg helt tilbake. Dette er første gang det norske folk får høre ham rappe på årevis. Og det er det sterkeste og mest personlige verset tungtvekteren noensinne har levert.

Og det er hardt. Hardt, hardt, hardt og mørkt. De tilårskomne veteranene legger ingenting i mellom når de vrenger sjela si, og reflekterer over levd liv og en tidsepoke som minner mer om opptakten til dommedag eller noe annet.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.