Imsdal feirer 25-årsjubileum

ringnes

– For 25 år siden skapte Imsdal et helt nytt marked i Norge med kildevann på flaske. I dag er den blå flasken med det norske flagget fremdeles markedslederen.

Dagen før åpningsseremonien under OL på Lillehammer, ble Norges Imsdal lansert på Strandtorget i Mjøsbyen. Det markerte starten på det som har vist seg å bli et norskt flaskevanneventyr . I dag blir det produsert nesten 20 millioner liter Imsdal hvert år ved fabrikken på Koppang.

Som å selge sand i Sahara
– I et land der mange var vant til høy kvalitet på vann fra springen, var det en klar utfordring å få folk til å kjøpe vann på flaske. Vi fikk høre at det ville være som å selge sand i Sahara. Men det tok ikke lang tid før dette rene og friske produktet ble favoritten til folk på farten som ønsket seg et godt og sunt alternativ til brus, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Det har vært tappet vann fra kildene i Imsdalen siden tidlig på 1970-tallet, men det meste ble eksportert til utlandet. Rundt 1990 kjøpte rettighetene til Imsdalkilden, men det var først etter lanseringen av merkevaren Imsdal under OL i 1994 at vann uten kullsyre tok av som kategori i Norge.

– Det Imsdal greide fra dag én, var å skape et marked helt fra bunnen av. 25 år etter er vi stolte av å fortsatt holde teten med en solid markedsandel på over 40 prosent, sier Bruusgaard.

Hjørnesteinsbedrift
Den underjordiske Imsdalkilden ligger ved foten av Rondane, i en sidedal til Østerdalen. Vannet herfra er foredlet fra naturens side, etter å ha blitt filtrert gjennom store sandmasser. Vannet fylles direkte fra kilden på flasker i Koppang ved det som nå er Ringnes sitt minste anlegg og en hjørnesteinsbedrift i kommunen.

– De ansatte ved anlegget har god grunn til å feire 25-årsjubileet etter å ha bidratt til å spre friskt, naturlig norsk kildevann over hele landet og videre ut i verden. Akkurat nå investeres det store summer i nytt utstyr som vil gjøre produksjonen enda mer effektiv, sier Bruusgaard.

Imsdal var også først ute med å lansere smaksatt kildevann helt uten sukker, søtningsmiddel eller kalorier. I dag får du Imsdal med smak av eple, bringebær eller sitron i tillegg til det originale kildevannet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.