Egmont kjøper Garnius.no

strikk pinner klær sy

Egmont Publishing kjøper seg opp til en majoritetsandel i Garnius.no AS, Norges største nettbutikk for salg av garn og strikketilbehør. Målet er å gjøre Garnius til en ledende Nordisk aktør.

– Egmont har en sterk portefølje av e-commerceselskaper. Nå satser vi ytterligere på en av våre vekstbedrifter og øker vår eierandel i Garnius. Vi gikk inn i selskapet i 2018 og har siden hatt et glimrende samarbeid med dagens eiere som vi ønsker å ta videre. For Egmont er også dette et segment som passer godt med målgrupper vi når allerede med våre mange kjente merkevarer, sier leder for e-commerce i Egmont Publishing, Cato Broberg.

Garnius.no ble etablert av Stein Inge Svensen i januar 2016, og omsetter i inneværende år for ca. NOK 120 millioner. Selskapet har tatt en ledende posisjon innen salg av garn på nett i Norge, ved å tilby kvalitetsgarn til en god pris. Selskapet ble som første marked utenfor Norge lansert i Danmark rundt årsskiftet og planlegger lansering i Sverige og Finland i løpet av 2020.

Dette er ikke første gang Stein Inge Svensen har lykkes på nett. I 2009 etablerte Haugesunderen nettbutikken Lensit.no, som selger kontaktlinser på nett. Selskapet utviklet seg til å bli Norges største innenfor sitt segment og ble i 2015 solgt til Tyske Mister Spex. 

– Vi er svært fornøyde med å få Egmont som majoritetseier. Egmont bidrar med spisskompetanse på e-commerce, men også med sin innsikt i garn- og strikkesegmentet. Jeg beholder en stor eierandel i Garnius og vil aktivt være med å videreutvikle selskapet i tiden som kommer. Jeg ser frem mot en spennende tid med lansering utenfor Norge, sier Stein Inge Svensen.

Egmont har siden 2013 satset innen netthandel, og har i dag et sentralt team på 10 personer som jobber dedikert med utvikling av netthandel-selskapene. Egmonts portefølje består av nordiske selskaper med en samlet omsetning på ca 3,5 milliarder NOK i 2019, og inkluderer Jollyroom, Bagaren och Kocken, Outnorth, Fjellsport, Med24, Nicehair og Garnius.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.