Startskuddet går for Nord-Norges nye innovasjonsuke

Innovasjon Norge

Arctic Innovation Week går av stabelen på mandag. I løpet av neste uke finner nesten 100 arrangementer sted over hele Nord-Norge. Målet er mer samarbeid på tvers av industrier og fylkesgrenser.

– Innovasjon skjer når flinke folk og gode ideer møtes, sier Linda Beate Randal i Innovasjon Norge Arktis.

21. – 27. oktober arrangeres Arctic Innovation Week fra Sør-Varanger i øst, Longyearbyen i nord, til Bodø i sør. Nesten 100 arrangementer skal bidra til å vise frem innovasjonsevnen i nord, og inspirere til debatt om hvordan vi skal sørge for økt næringsvekst i regionen.

Nøkkelen til suksess ligger i utradisjonelle samarbeid
– Vi har mye å være stolte av i Nord-Norge, men dessverre er det slik at regionen vår sliter med tilgang på riktig kompetanse, har lite kobling mellom ulike næringer, og mellom akademia og næringsliv. Det må vi endre, sier Linda Beate Randal, direktør i Innovasjon Norge Arktis, som står bak uken.

– Nøkkelen til suksess ligger i tettere samarbeid og i utradisjonelle samarbeid på tvers av etablerte næringer og industrier. Vi må samarbeide annerledes, mer konkret og operativt. Det er derfor vi nå introduserer Arctic Innovation Week.

Hva skal Nord-Norge levere i fremtiden?
Innovasjon Norge samordner uken. Den skal være en årlig regional arena der næringsliv, akademia, samfunnsaktører, innovasjons- og investormiljøer bidrar og samarbeider for å gjøre regionen mer attraktiv både for arbeidere, bedrifter, og investorer.

– Arctic Innovation Week skal inspirere, motivere, skape debatt og oppmerksomhet for næringsutvikling i Nord-Norge, og bidra til samtaler om hva Nord-Norge skal levere av varer og tjenester i fremtiden, sier Randal.

Testination
23. oktober under Arctic Innovation Week inviterer Innovasjon Norge bedrifter og kompetansemiljø til Testination i Tromsø. Norge er en pioner innen hardfør teknologi og utvikler produkter og tjenester som tåler de tøffe forholdene i Arktis.

I nord er vi vant til at kjøretøyer og strømlinjer fryser igjen, sensorer kan slutte å fungere i kulda og de store avstandene gjør nettilgangen mer uforutsigbar enn mange andre steder i verden. Det gjør området til en unik testarena for blant annet fremtidens transport og energilagring. Dette er temaet for  neste uke.

– Om noe virker i Arktis, virker det i andre tøffe deler av verden også. Dette er et globalt konkurransefortrinn som vi må bli bedre på å utnytte, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli, som kommer til Testination.

Arctic Innovation Week har arrangementer på følgende steder: Karasjok, Kautokeino, Lakselv, Bjerkvik, Tromsø, Kjøllefjord, Alta, Vadsø, Bugøynes, Harstad, Narvik, Hammerferst, Bardu, Longyearbyen, Neiden, Gratangen, Båtsfjord, Svanvik, Lyngseidet og Hamn i Senja.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.