Hit elsker nordmenn å reise

fly reise ferie

I 2018 var Spania var den mest populære destinasjonen over hele landet, mens Manchester opplevde “Solskjær-effekt” og fikk et kraftig løft – spesielt i disse fylkene.

2018 var et aktivt reiseår for nordmenn, til tross for at vi opplevde tidenes rekordsommer her hjemme. Tall fra  viser at flyreiser til utlandet opplevde en liten økning i antall bestillinger fra 2017 til 2018, mens antall pakkereiser var omtrent på samme nivå som i 2017. Og det er særlig varme destinasjoner, som Spania og Thailand, samt europeiske storbyer som London, Amsterdam og Barcelona, som var spesielt populære i fjor.

– Spania, med destinasjonene Alicante, Malaga og Gran Canaria i spissen, har lenge vært nordmenns desiderte feriefavoritt, og opplevde en samlet vekst i bestillinger på 7,5 prosent i 2018 på FINN reise. Tallene våre viser også at hele 60 prosent av alle nordmenn som bestilte pakkereise via FINN reise for sommerferien 2018, enten skulle til Spania eller til Hellas, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

At Spania fortsatt er favorittdestinasjonen blant nordmenn, uavhengig av hvor i landet vi bor, er det flere grunner til, ifølge Berge:

– Spania er populært fordi landet har et godt rykte, har levert gode ferieopplevelser til mange nordmenn tidligere, og er en garantist for sol og et behagelig klima store deler av året. I tillegg er det en destinasjon som er ganske enkel for de fleste å reise til, uavhengig av hvor man befinner seg i Norge.

“Solskjær-effekten” påvirket flybillettsalg
Et par nykommere på topplisten for flybilletter i 2018, var Gdansk (Polen) og Manchester (England). Gdansk var særlig populært blant innbyggere i fylkene sør i landet – som Aust Agder, Vest Agder og Telemark,  mens Manchester havnet på topp 10-listen blant innbyggerne i Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane.

Ifølge Terje Berge er det en klar grunn til at Manchester havnet på topplisten i fjor:

– Da det ble klart at Ole Gunnar Solskjær skulle ta over Manchester United, tok flybillett-salget på FINN reise helt av. Det var rett og slett en usedvanlig kraftig økning i salget av flybilletter til Manchester mot slutten av 2018 og begynnelsen av 2019. Det dreier seg om en tredobling i antall solgte billetter i forhold til samme periode i fjor. Det gjorde at industribyen i nordvest-England ble et av de mest solgte reisemålet på FINN reise i siste del av 2018. Bare London og Bangkok hadde flere salg, sier Berge.

Når det gjelder pakkereiser 2018, var Gran Canaria den soleklart mest populære destinasjonen, i alle fylker, etterfulgt av Kreta, Rhodos, Tenerife og Antalya. Mange av reisene vi gjorde i 2018, var også innenlands – som Oslo, Tromsø, Trondheim og Stavanger.

– Her er det i stor grad forretningsreisende, eller besøk til familie og venner det gjelder. Og det er interessant å se at for eksempel Oslo er den mest vanlige destinasjonen for de fra Oslo og at Bergen er mest populært i Hordaland, sier Berge.

Topp 10 mest populære flybillett-destinasjoner (hele Norge) 2018 

(tall fra FINN reise)

 1. Oslo
 2. Bangkok
 3. London
 4. Alicante
 5. Bergen
 6. Gran Canaria
 7. Malaga
 8. Stavanger
 9. Trondheim
 10. Amsterdam

Topp 10 mest populære pakkereise-destinasjoner (hele Norge) 2018:

(tall fra FINN reise)

 1. Gran Canaria
 2. Kreta
 3. Mallorca
 4. Tenerife
 5. Antalya
 6. Rhodos
 7. Pomorskie
 8. Costa Brava og Barcelona
 9. Costa del Sol og Andalucia
 10. Makarskas Riviera
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.