Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland kommer til Bodø

sesong 1

I høst slår to institusjoner innen norsk musikkliv seg sammen når Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland legger ut på en omfattende høstturné. Startskuddet går 8. oktober i Bodø og med seg har de en splitter ny låt. «Alt eg ser» er ute i dag.

– En moroklump i teamet vårt sa: hva om vi kaller turnéen for Alt eg ser? Alle tente umiddelbart på idéen. Gøy. Sigvart og jeg har en bråte med sanger som handler om å bli sett og se. Det topper seg vel med «Alt eg såg» og «Eg ser». Vi ble enige om å skrive en sang sammen med samme navn, som kunne være en slags signaturlåt for høstens turné, forteller Eidsvåg.

De to folkekjære artistene slo hodene sammen og det viste seg raskt at det var to nye låter som skulle bli til. 

– Først skrev jeg «Alt eg ser», med hjelp av Sigvart og Karoline Krüger på teksten. Sangen var nok ment å skulle bli litt selvironisk og morsom, men så syns vi plutselig at dette var jo et fint tema; det å våge å se ting med andres øyne. Jeg ville gjerne at dette skulle være en glad-låt, da tilfanget på alvorlige, melankolske låter er i overkant i våre respektive kataloger. Sigvart sin låt – der jeg hjalp han litt på tekstsida, heter «Alt eg ikkje såg» og slippes senere, men er med på konsertene, avslutter Eidsvåg. 

Eidsvåg og Dagsland har en fartstid i bransjen på over 70 år til sammen. De har begge opparbeidet seg unike posisjoner i norsk musikkliv og blir ansett som to av våre fremste artister. I høst legger de ut på en turné som består av 35 konserter over hele landet, hvor flere av konsertene allerede er utsolgt. Som oppvarming til turneen gir de nå ut låta «Alt eg ser». 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.