GROHE med CO2-nøytral produksjon i 2020

grohe

GROHE leverer unike designløsninger for kjøkken og baderom og tar et nytt skritt mot bærekraftig utvikling: Det globale merket tar sikte på å bli den første ledende produsenten i VVS-bransjen som oppnår CO2-nøytral produksjon i 2020.

I juli 2019 konverterte GROHE alle sine produksjonsanlegg til å utelukkende drive med grønn energi. Selskapet vil håndtere uunngåelige CO2-utslipp ved å gå i gang med å utligne prosjekter og ved å støtte aktiviteter basert på de høyeste standarder, for eksempel Gold Standard utarbeidet av WWF

Gold Standard er en standard som stiller krav til prosjektdesign og maksimal positiv innvirkning på klima og utvikling, samt måling og rapportering av resultater på den mest troverdige og effektive måten. I tillegg til å unngå CO2-utslipp, vil prosjektene også støtte bærekraftig, dynamisk og sosial utvikling i prosjektets nærmeste områder.

– Mitt oppdrag sammen med GROHE er å utvikle intelligente teknologier med vann og energisparende egenskaper, uten å ofre gleden som vannet gir. Hver eneste dråpe teller. Vår lidenskap for vannbesparing er grunnen til at vi ikke bare er eksperter på vann, men også i effektiv bruk av andre ressurser. Derfor legger vi stor vekt på det i hele vår verdi- og distribusjonskjede er fokus på energieffektivitet, reduksjon av CO2 og unngå unødvendig sløsing av ressurser, forklarer GROHE’s administrerende direktør, Thomas Fuhr.

GROHE investerer ikke bare i forskning og utvikling for å produsere intelligente og bærekraftige produktløsninger for forbrukerne, men også for å gjøre deres fem globale produksjonssteder bærekraftige. Blant annet er investeringen i kombinert varme- og energikraftverk og utviklingen av et topp moderne laboratorium i Hermer, Tyskland, en del av merkevarens dedikasjon til bærekraftig utvikling.

I lys av utviklingen og GROHEs fokus på miljøvennlige løsninger, ble GROHEs administrerende direktør Thomas Fuhr tildelt ‘Miljø- og bærekraftsprisen’ for kategorien ‘Store foretak’ av det tyske selskapets nettverk B.A.U.M. Siden 1993 har prisen blitt tildelt personer som har vist et ustoppelig engasjement og fokus på bærekraftig utvikling, samt enestående innsats for å utvikle tiltak som støtter denne utviklingen.

Under Thomas Fuhrs ledelse har GROHE, et av de ledende merkevarene innen komplette baderomsløsninger og kjøkkeninnredning, blitt et av de mest bærekraftige merkevarene i sanitærbransjen med fokus på bærekraftig forbruk av vann som ressurs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.