Her er MGP-artistene fra Øst-Norge

nrk

NRK presenterer i dag de fire artistene som skal konkurrere i delfinalen for Øst-Norge lørdag 18. januar.

Lørdag 18. januar skal disse kjempe om én plass i Melodi Grand Prix-finalen i Trondheim 15. februar:

JÆGER: «How About Mars»
Anna Jæger (26) er fra Oslo og Asker, men bodde store deler av oppveksten i Canada og USA. Jæger har holdt på med musikk siden hun var liten, og som artist og låtskriver byr hun nå på «elektro-pop-rock». JÆGER kombinerer inspirasjon fra sin oppvekst i Nord-Amerika med erfaringer fra Norge. Noen av artistene som inspirerer henne mest er Tove Lo, Elle King, Billie Eilish, Robyn og Halsey.

Som ungdom spilte hun i rockeband i USA og opptrådte på små barer og nattklubb-scener i Virginia og Washington DC. De siste årene har hun spilt på en scener som John Dee, Gamla, og The Thief.

Det som preget henne mest i oppveksten var trolig School of Rock, der unge talenter lærte å spille klassisk rocke-musikk i band og opptrådte på en rekke scener.

JÆGER var deltaker på «The Voice» på TV2 i 2017, og hadde da Morten Harket som mentor.

Hun slapp nylig singelen «Can´t Help it» på Spotify, og jobber for tiden med flere spennende prosjekter.

Kim Wigaard & Maria Mohn: «Fool For Love»
Kim Wigaard (31) fra Oslo og Maria Mohn (36) fra Fredrikstad er begge ved siden av egne artistkarrierer også vokalcoacher for noen av norges største artister, så nå er det sangpedagogenes tur i MGP. Kim har i en årrekke jobbet i inn- og utland, og deltatt i musikal, revy, opera og kabaret. Han har sunget i Den Norske Opera og Ballett, jobbet i New York og hatt solokonsert for et utsolgt Oslo Konserthus. Han har bred utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York.

Kim var semifinalist i Idol, Top 40 i The Voice og var nå senest dommer i TV NORGE-programmet «All Together Now».

Maria er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og jobber som sanger, låtskriver, pianist, humorist og skuespiller. Hun har sunget i den spellemannsnominerte vokalgruppa PUST, i Det Norske Solistkor, vært frontfigur i band, storband, korps og orkester og har delt scene med en rekke store artister. Maria har også vært med i TV-programmer som «Idol», «Popstokk», «Sommeråpent» og «Beat for Beat».

Maria (36) slapp sitt debutalbum «Bli med meg» i september 2010 og hennes andre plate kom i 2014 og fikk VG-listeplassering.

Maria og Henning Stranden startet en musikalsk humor-duo sommeren 2012 og har gjort stor suksess i Fredrikstad med showene «Mysteriet vårs» og «Nå er’e jul(ing) igjen!».

Rein Alexander: «One Last Time»
Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders Hauge Korshmans (48) oppvekst. Allerede som sølvgutt tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og fortolker av mange musikalske stilarter.

Norge, USA, Island, London, Italia og Sverige er steder han har kalt hjemme, både som student og profesjonell. Han har mottatt utmerkelser ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts. I 2003 stemte det norske folket ham fram til seier i NRK-programmet «Kjempesjansen».

Rein Alexander har gjort utallige konserter og turneer for store publikum. Han har også spilt roller som Jean Valjean i «Les Miserables», Anatoly i «Chess», Terje Vigen, Caston i «Skjønnheten og udyret», Shere Kahn i J«ungelboken», Anton Fugger i «Which witch» med flere.

Tore Petterson «Start Of Something New»
Tore Petterson (40) er født i Drammen, vokst opp på Tranby i Lier, men har de siste 20 årene vært bosatt på Grünerløkka i Oslo. Han er kjent fra NRK-serien «Sofa», «Farmen Kjendis» og som dommer i «Skal vi danse» på TV2. Mange kjenner ham også som komiker i blant annet humorduoen «Adam og Tore» med hans venn Adam Schjølberg.

I MGP deltar han med den egenskrevne låta «The start of something new». Den er skrevet og produsert sammen med Knut Bjørnar Asphol, som blant annet har produsert Aleksander Rybaks siste vinnerbidrag «That’s How to write a song».

Tore har spilt med jazzlegenden Ola Calmeyer i åtte år, og i senere tid med sitt eget band «Tore Petterson Trio» sammen med pianist Torbjørn Kvamme og Frøydis Grorud fra «Beat for Beat» på saksofon og fløyte.

En forhåndskvalifisert artist opptrer
I delfinalen for Øst-Norge på lørdag 18. januar opptrer Didrik og Emil Solli-Tangen med sin låt «Out of Air». Brødrene er forhåndskvalifisert til finalen 15. februar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.