Halve Norge er klare til å betale kontaktløst

bankaxept

I løpet av en hektisk dag selger Godt Brød ferske bakervarer for bortimot en million kroner til nordmenn på vei til og fra jobb, skole og andre aktiviteter. Stadig flere av dem foretrekker nå å betale med kontaktløse kort.

20 prosent av alle betalinger i Godt Brøds 18 utsalgssteder skjer nå kontaktløst. En fersk undersøkelse viser dessuten at nesten halvparten av Norges befolkning vil ta i bruk kontaktløs kortbetaling så snart de har mottatt et slikt kort fra banken sin.

– Vi var blant de aller første som aktiverte våre betalingsterminaler for bruk av kontaktløs kortbetaling. Fra dag 1 har våre ansatte vist kundene hvor enkelt det er å betale med kontaktløse kort, og da blir også kundene superpositive. Med andre ord en vinn-vinn situasjon for både kundene og oss. Kontaktløs betaling er tidsbesparende for oss, og kundene får en bedre handleopplevelse, sier Morten Ahlbom, økonomi- og IT sjef i Godt Brød Norge AS.

Han legger til at selskapet også er klar til å tilby kontaktløs mobilbetaling så snart dette tilbys i markedet. Godt Brød har i dag 18 utsalgsteder i Norge, og omsetter for 175 millioner kroner årlig.

– Vi har i mange år hatt fokus på å få ned antallet kontantbetalinger, både fordi det tar tid og er lite hygienisk, men også for å redusere risikoen som er knyttet til oppbevaring av mye kontanter. Vi anbefaler derfor alle kundene våre å betale med kort, og helst med kontaktløse kort. De fleste av våre kunder er kvinner mellom 30 og 40 år, sier Ahlbom.

Halve Norge er klare
Nå viser en undersøkelse blant Norges befolkning, foretatt av TNS Kantar for BankAxept, at den yngre generasjonen ikke lenger er de eneste som foretrekker kontaktløs betaling. Nesten halvparten av Norges befolkning sier at de vil ta i bruk kontaktløs kortbetaling så snart de har mottatt et slikt kort fra banken sin.

Ved utgangen av februar var det 2 millioner bankkunder somhadde mottatt et nytt kontaktløst BankAxept kort fra sin bank, en økning på hele 700 000 siden nyttår. Den kraftige økningen skyldes blant annet at kunder i flere banker fikk nye kontaktløse BankAxept kort ved nyttårsskiftet, fordi de gamle BankAxept kortene hadde utløpsdato ved nyttår. Innen 1. juli er det forventet at det vil være 3 millioner kontaktløse BankAxept kort i markedet.

– Vi ser at stadig flere nordmenn er i ferd med å trykke kontaktløs betaling til sitt bryst. Det skyldes nok at vi gjennom kontaktløs betaling har forenklet noe som allerede er enkelt, og dermed bidratt til en enda bedre kundeopplevelse. Vi forventer at veksten i antall kontaktløse betalingstransaksjoner vil fortsette med økt styrke, og at flere butikker og kjeder vil aktivere sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling. Dette gir et tydelig skifte i bruken av digitale betalingsløsninger i Norge og legger samtidig grunnlaget for innføring av kontaktløs mobilbetaling, sier Frode Riis-Andersen, kommunikasjons- og markedssjef i BankAxept.

En million per måned
I følge statistikk fra BankAxept er det nå en jevn økning i antall kontaktløse korttransaksjoner hver måned, og det er forventet at antallet vil passere en million per måned ved utgangen av mars. I februar ble det registrert nesten 900 000 kontaktløse korttransaksjoner med BankAxept kort.

Antallet ventes å stige betydelig fremover, etter hvert som nye kontaktløse BankAxept kort rulles ut i markedet i stort tempo og stadig flere utsalgssteder aktiverer sine betalingsterminaler for kontaktløs betaling. Ved utgangen av mars forventes det at om lag 50 000 av landets betalingsterminaler er aktivert for slik bruk.

Raskere og enklere
Ved bruk av kontaktløse BankAxept-kort kan man betale uten å måtte sette kortet i terminalen og taste PIN-kode, for beløp under 200 kroner. Det er nok å holde kortet over betalingsterminalen. For høyere beløp er det også mulig å bruke kontaktløse kort, men da må det tastes PIN-kode.

Foreløpig ser det ut for at det først og fremst er kaffebarer, barer, bakerier, cafeer og kantiner som har aktivert terminalene sine for bruk av kontaktløse kort. 58 prosent av terminalene som nå er aktivert for å ta imot kontaktløse kortbetalinger er innenfor ovennevnte kategorier utsalgssteder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.