Grønt lys for Formel 1

formel 1

Formel 1-sesongen har endelig fått klarsignal til å begynne. 3. – 5. juli arrangeres det første av foreløpig åtte løp, og du kan få med deg all dramatikken på Viaplay og V Sport.

Etter at den opprinnelige Formel 1-sesongstarten ble utsatt på grunn av den globale covid 19-pandemien, har motorsportfansen lurt på hva som vil skje med den kommende sesongen. Nå er svaret klart: Det blir sesong, og den vil starte i Østerrike 3.-5. juli. Totalt er det satt opp åtte løp – samtlige i Europa – men ambisjonen til Formel 1 er å gjennomføre 15-18 løp.

– Det er fantastisk at Formel 1-sesongen skal starte opp igjen, og dette har vi ventet på siden Australia Grand Prix ble avlyst i mars. Nå har vi på plass åtte løp i Europa, og jeg føler meg trygg på at vi får en sesong med enda flere løp, sier motorsportsekspert i NENT Group, Atle Gulbrandsen.

Les også:  Skiskyting: Erlend Bjøntegaard tilbake i verdenscupen

– Det er ekstremt viktig for Formel 1 å få til en sesong i år. Uten løp i år ville tusenvis av arbeidsplasser stått i fare, og jeg er imponert over rettighetshaver Liberty Media som nå har klart å få til et oppsett under strenge smittevernstiltak. Naturlig nok blir det uten tilskuere til å begynne med, men det aller viktigste er at det blir kjørt løp, og at disse vises på TV.

Les også:  Håndball-VM: Solide seertall på Viaplay og TV3 tross tap i VM-åpningen

De første syv ukene vil det bli arrangert hele seks løp, noe som aldri tidligere er gjort i Formel 1-sammenheng.

– Det er knapt noe annet idrettsmesterskap som er like nøyaktig som Formel 1. Her overlates ingen ting til tilfeldighetene, og derfor er jeg også trygg på at Formel 1 klarer å unngå spredning av smitte. Formel 1-sirkuset som skal reise rundt på løpene skal nærmest isoleres, ha minimal kontakt med verden utenfor og testes jevnlig. Jeg tror Formel 1 har god kontroll på smittetiltakene, og det er ekstremt viktig at Formel 1 og annen toppidrett kommer tilbake, sier Gulbrandsen.

Samtidig er det også klart at Formel 3 starter opp igjen. Det er gledelig nytt med norske øyne, med tanke på at supertalentet Dennis Hauger stiller til start.

Les også:  Skiskyting: Erlend Bjøntegaard tilbake i verdenscupen

– For oss nordmenn er det spesielt gøy at Formel 3 også starter igjen sammen med Formel 1. Da får Dennis Hauger muligheten til å vise seg frem for Formel 1-teamene i år også.

Tidligere i år kom nyheten om at Nordic Entertainment Group hadde sikret seg rettighetene til Formel 1 ut 2024-sesongen. Som vanlig vil Formel 1s treninger, kvalifiseringer og løp vises direkte på Viaplay og V Sport.

Disse løpene er foreløpige klare:

5. juli: Østerrike
12. juli: Østerrike
19. juli: Ungarn
2. august: Storbritannia
9. august: Storbritannia
16. august: Spania
30. august: Belgia
6. september: Italia

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.