Grønt lys for Formel 1

formel 1

Formel 1-sesongen har endelig fått klarsignal til å begynne. 3. – 5. juli arrangeres det første av foreløpig åtte løp, og du kan få med deg all dramatikken på Viaplay og V Sport.

Etter at den opprinnelige Formel 1-sesongstarten ble utsatt på grunn av den globale covid 19-pandemien, har motorsportfansen lurt på hva som vil skje med den kommende sesongen. Nå er svaret klart: Det blir sesong, og den vil starte i Østerrike 3.-5. juli. Totalt er det satt opp åtte løp – samtlige i Europa – men ambisjonen til Formel 1 er å gjennomføre 15-18 løp.

– Det er fantastisk at Formel 1-sesongen skal starte opp igjen, og dette har vi ventet på siden Australia Grand Prix ble avlyst i mars. Nå har vi på plass åtte løp i Europa, og jeg føler meg trygg på at vi får en sesong med enda flere løp, sier motorsportsekspert i NENT Group, Atle Gulbrandsen.

– Det er ekstremt viktig for Formel 1 å få til en sesong i år. Uten løp i år ville tusenvis av arbeidsplasser stått i fare, og jeg er imponert over rettighetshaver Liberty Media som nå har klart å få til et oppsett under strenge smittevernstiltak. Naturlig nok blir det uten tilskuere til å begynne med, men det aller viktigste er at det blir kjørt løp, og at disse vises på TV.

De første syv ukene vil det bli arrangert hele seks løp, noe som aldri tidligere er gjort i Formel 1-sammenheng.

– Det er knapt noe annet idrettsmesterskap som er like nøyaktig som Formel 1. Her overlates ingen ting til tilfeldighetene, og derfor er jeg også trygg på at Formel 1 klarer å unngå spredning av smitte. Formel 1-sirkuset som skal reise rundt på løpene skal nærmest isoleres, ha minimal kontakt med verden utenfor og testes jevnlig. Jeg tror Formel 1 har god kontroll på smittetiltakene, og det er ekstremt viktig at Formel 1 og annen toppidrett kommer tilbake, sier Gulbrandsen.

Samtidig er det også klart at Formel 3 starter opp igjen. Det er gledelig nytt med norske øyne, med tanke på at supertalentet Dennis Hauger stiller til start.

– For oss nordmenn er det spesielt gøy at Formel 3 også starter igjen sammen med Formel 1. Da får Dennis Hauger muligheten til å vise seg frem for Formel 1-teamene i år også.

Tidligere i år kom nyheten om at Nordic Entertainment Group hadde sikret seg rettighetene til Formel 1 ut 2024-sesongen. Som vanlig vil Formel 1s treninger, kvalifiseringer og løp vises direkte på Viaplay og V Sport.

Disse løpene er foreløpige klare:

5. juli: Østerrike
12. juli: Østerrike
19. juli: Ungarn
2. august: Storbritannia
9. august: Storbritannia
16. august: Spania
30. august: Belgia
6. september: Italia

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.