Gjeldsregisteret er nå på nett

evry

Ventetiden er over og Gjeldsregisteret er nå lansert. Finansforetakene får med dette et nytt verktøy for bedre og raskere kredittvurderinger, samt fullstendig oversikt over lånesøkeres usikrede gjeld.

Forbrukere får enklere oversikt over egen økonomi ved å sjekke egen forbruksgjeld via Gjeldsregisterets nettsider – gjeldsregisteret.com.

Det er mer enn 150 finansforetak som skal rapportere informasjon om forbrukslån til det nye Gjeldsregisteret. På lanseringsdagen er om lag 50 finansforetak i produksjon, noe som utgjør 80 prosent av det forventede volumet. I løpet av de neste dagene vil de resterende finansforetakene løpende etablere rapportering av gjeldsopplysninger.

Bank Norwegian har vært offensive i denne sammenheng, og var først ute med å etablere leveranser. Oversikt over finansforetak som leverer informasjon finner du på www.gjeldsregisteret.com.

– Vi er stolte over å kunne lansere Gjeldsregisteret. Finansforetakene får nå en fullstendig oversikt over nordmenns forbrukslån, og i kombinasjon med annen relevant økonomisk informasjon, kan det treffes bedre og grundigere beslutninger. På denne måten skal norske forbrukere få tilgang til forbrukslån innen forsvarlige rammer, og samtidig kunne stille krav om gode råd og anbefalinger fra finansforetakene, sier konsernsjef Per Hove i EVRY som også er styreleder i Gjeldsregisteret AS.

Gjeldsinformasjonsloven regulerer hvem som får benytte tjenestene. Det er i hovedsak banker og finansinstitusjoner, Husbanken, Statens pensjonskasse, kommuner (førstegangslån), Norges Bank, Finanstilsynet og Statistisk sentralbyrå. Kredittopplysningsforetak kan bruke informasjonen som del av sin kredittscore. I tillegg kan Gjeldsregisteret benyttes til forskning.

– Vi har etablert en effektiv infrastruktur med stor grad av sikkerhet som gir enkel tilgang til informasjonstjenester via web eller integrert i finansforetakenes fagsystemer. Dette gjør at de som har hjemmel til å motta gjeldsopplysninger får oppdatert informasjon og et best mulig beslutningsgrunnlag tilrettelagt på en kostnadseffektiv måte, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.