Fra 1. oktober får du pant for båtvrak

båtvrak

Fra 1. oktober kan alle som har båtvrak under 15 fot og uten innenbordsmotor, levere båtvrakene gratis til kommunen og få 1.000,- kroner utbetalt.

En stor del av avfall og utslipp av miljøgifter langs kysten i Nordland stammer fra tusenvis av kasserte fritidsbåter. En ny tilskuddsordning sørger nå for at det fra 1. oktober blir billigere å levere inn båtvrak. Nå må du ikke lenger betale for å levere inn små fritidsbåter. Tvert imot får du nå utbetalt 1.000,- kroner når du leverer båten inn til et mottak.

– Dumping av båter fører til at båtene etter hvert brytes ned til mikroplast og spredning av miljøgifter i havet. Med den nye ordningen blir det færre båter på avveie, fordi båtene leveres inn og gjenvinnes, sier Ole Thomas Thommesen i Miljødirektoratet.

– På sortere.no finner du raskt ut hvor du kan levere kasserte fritidsbåter, og der vil alle kommunene i Salten legge ut sine mottak så fort de er klare, sier ansvarlig for sortere.no, Sylvelin Aadland i stiftelsen LOOP.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.