FINN til krig mot møbelbutikkene

finn shopping

Markedsplassen FINN er for mange synonymt med jobb- og eiendomsannonser, eller kjøp og salg av brukte klær og gjenstander. Nå er målet å bli landets største møbelbutikk på nett, med en ekstra satsing i distriktene.

Satsingen FINN shopping selger nye møbler og interiørartikler, som leveres direkte fra samarbeidspartneres (grossister, produsenter og nettbutikker) lagerhyller til kundene.

– Mange av møbelvarehusene har en fysisk plassering i utkanten av de store byene, blant annet for å også tiltrekke seg kunder fra distriktene. Men nå skal vi gjøre møbelsalget skikkelig distriktsvennlig, sier Christopher Ringvold, produktdirektør for FINN shopping.

Og FINNs møbelkrig blir landsdekkende, de staser nemlig på å levere over hele Norge.

– Med FINN shopping kan møbelkjøpere fra Kirkenes til Lindesnes få møblene kjørt hjem, prøvd ut og eventuelt returnert om de ikke passer. Vi må erkjenne at det kan være litt slitsomt å oppholde seg i et møbelsenter og derfor snur vi opp ned på møbelhandel, sier Christopher Ringvold.

Effektivitet med positive ringvirkninger
Ifølge Philip Eriksson, leder for FINN shopping, betyr dette at kjøpsprosessen effektiviseres, noe som får positiv innvirkning på pris og leveransetidspunkt.

– Hele poenget med FINN shopping er at kundene våre kan sitte i sin egen sofa, klikke møblene hjem til seg uten fraktkostnader, teste om møblene passer, og eventuelt returnere dem – helt gratis. Og fordi vi kutter alle ekstra ledd i leveransen mellom produsent og kjøper, blir møblene levert på døren innen cirka en uke, til en rimeligere pris enn varehus som selger med mange mellomledd i leveransen, sier Eriksson.

Leveransen skal gå like raskt, enkelt og effektivt, uavhengig av om kunden bestiller fra stuen sin i Åndalsnes, Narvik eller Hamar.

– Det finnes mange skrekkhistorier om møbelkjøp som har tatt flere måneder å få levert. Så det er klart vi er spente når vi lover rask leveranse og retur, som samtidig er gratis. Men vi mener at effektiviteten sitter i forretningsmodellen vår. Varene sendes direkte fra grossist, uten fordyrende mellomledd, sier Eriksson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.