EU åpner pengesekken og hastebehandler korona-søknader

eu

Europakommisjonen har satt av 164 millioner euro til å hjelpe frem innovasjoner og teknologiske løsninger som kan bidra i kampen mot koronaviruset. Telia Norge oppfordrer alle norske selskaper som har aktuelle produkter og teknologiske løsninger til å søke støtte.

Telia Norge legger i dag ut informasjon om EU-ordningen på egne nettsider og hjelp til hvordan selskaper kan søke EU-midlene. Norske selskaper har rett til å søke på lik linje med bedrifter fra EU-land.

– Sjelden har vi sett en større og mer omfattende krise. EUs tiltak for å støtte bedrifter som kan sitte på viktige løsninger i bekjempelse og håndtering av koronakrisen, er svært gledelig. Fristen for å søke EU-midler går ut allerede førstkommende onsdag. Derfor vil vi gjøre vårt for å hjelpe bedrifter til å søke, sier Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Bedrift.

Telia Norge jobber med både startups og etablerte selskap om utviklingen av nye tjenester hvor kommunikasjonsteknologi spiller en viktig rolle. – Vi vet at det finnes mye skaperkraft der ute, og vi vil hjelpe til og bidra der vi kan. Utlysningen av EU-midler er en enestående mulighet for norske selskaper til å drive frem innovasjon som kan redde liv og helse. Vi oppfordrer derfor alle våre samarbeidspartnere, startups, og kunder å søke de midlene som EU nå stiller til rådighet, sier Hillestad.

Telia vil gjerne hjelpe de selskapene som får innvilget midler fra EU, og stiller opp med sine beste folk, nettverk og teknologiske løsninger til å løfte selskapene videre. – Sammen kan vi få til utrolig mye, sier Hillestad.

Tidsfristen for å søke støtte fra EU er satt til førstkommende onsdag klokken 17.00.

Europakommisjonen ønsker å gi støtte til teknologier og innovasjoner som raskt kan implementeres innen behandling, testing, overvåkning eller andre aspekter i kampen mot koronaviruset og effektene av det.

– Det viktigste er at de beste innovasjonene nå hjelpes frem. Vi i Telia Norge legger ut informasjon på våre bedriftssider om hvordan selskaper kan søke. I tillegg er Innovasjon Norge en viktig aktør som kan hjelpe selskaper med søknadsprosessene, sier Hillestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.