– En god start, men det er nå jobben begynner

nho

Regjeringen la fredag 30. november fram historiens første stortingsmelding om handelsnæringen. Meldingen har fått den treffende tittelen «Handelsnæringen – når kunden alltid har nett».

– Det er på høy tid at handelsnæringen med 380.000 arbeidsplasser endelig får sin egen stortingsmelding. Meldingen har mange gode intensjoner og flere gode forslag til ny politikk. Dette er en god start, men det er nå jobben begynner, sier administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

I meldingen «Handelsnæringen – når kunden alltid har nett» foreslår Regjeringen 39 tiltak for omstilling og vekst i varehandelen.

Vi mener meldingen i stort gir en god beskrivelse av næringen, og av utfordringsbildet. Meldingen anerkjenner næringen som en betydelig bidragsyter til sysselsetting og verdiskapning. Det understrekes at handelsnæringen bidrar med ti prosent av den totale verdiskapingen i fastlands-Norge og at varehandelen med sine nær 380.000 sysselsatte er den største sysselsetteren i privat næringsliv. Det understrekes også at næringen er inngangsporten til arbeidslivet for svært mange, sier Kaltenborn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.