Eliteseriespillere har besøkt over 5000 MOT-elever over hele landet

mot

Spillere fra MOTs ambassadørlag har vært rundt i hele Norge dette året for å prate om MOT til å bry seg og hvor viktig det er å stå sammen og vise respekt for hverandre, som i et fotballag.

Spillerne har utvekslet erfaringer fra egen ungdomstid og skolegang, og har gitt mye av seg selv til samtlige skoleelever. Alle er de gode rollemodeller som er bevisste sin rolle som forbilder for ungdom.

Alle fotballspillerne som har vært ute på skolebesøk i år, er en del MOTs ambassadørlag, som spiller med MOT på ryggen for å forsterke og påminne ungdom om MOT sitt budskap.

Overføringsverdi fra fotballen til skolemiljø
Spillere fra Brann har vært på Åstveit skole, Rosenborg-spillere på Sverresborg, Markaplassen, Sunnland og Charlottenlund ungdomsskole, Ålesund-spillere på Blindheim og Spjelkavik ungdomsskole og spillere fra Stabæk fotball kvinner og Stabæk fotball var på Borgen ungdomsskole for å prate om MOT.

— Det var helt topp å være på Borgen for å prate om MOT til 300 elever. Vi pratet om å ha MOT til å bry seg om hverandre, se hverandre og prøve å skape et godt klassemiljø slik at alle kan trives, sier Ingvild Isaksen fra Stabæk fotball kvinner.

Klubbkollega Håkon Skogseid trakk frem eksempler på hvordan deres egen hverdag i Stabæk er, og hvordan det kan overføres til et skolemiljø.

— Vi fortalte litt om hvordan vi i Stabæk har det, hvordan vi tar vare på hverandre, og hvordan vi kan overføre dette i klassesammenheng, sier Skogseid.

Det samme gjorde Niklas Bendtner og Tore Reginiussen hos skolene i Trondheim.

– Jeg er glad for at vi skal sette et ekstra søkelys på dette temaet, og det er en oppgave som gir mye glede. En oppgave som er viktigere enn en fotballkamp, sier Tore Reginiussen til NRK som er tilstedet på skolebesøket.

Etter skolebesøkene har MOT fått tilbakemeldinger på at det betyr mye for elevene å få besøk av fotballspillerne.

– Det var veldig stas å få besøk av idolene mine, nå skal jeg bli flinkere til å inkludere alle sammen, sier en av elevene fra Sunnland ungdomsskole.

På MOT-skolen NTG-U i Bærum, satt elevene også igjen med positive opplevelser og bevisstgjøring etter MOT-besøket.

– Dette var gøy. Jeg skal bli enda flinkere til å hilse på flere i klassen nå, sier en av elevene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.