Dårlig vedlikeholdte veier bekymrer folk mest i trafikken

barn naf

Dårlig vedlikeholdte veier og møter mellom bilist og syklist, er det nordmenn er mest bekymret for når de ferdes i trafikken. Det viser en fersk undersøkelse fra NAF.

– Folks redsel for at dårlig vedlikehold kan føre til ulykker må tas på alvor, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF.

– Når veistandarden er dårlig øker faren for ulykker. Hull i veien, manglende merking, veiskuldre som har sklidd ut, dårlig skilting – listen er lang. Det er et enormt forfall på veiene våre, spesielt på fylkesveiene. Denne undersøkelsen bør få politikerne til å åpne øynene, sier Ryste.  

– Mange av de tingene som skaper mest bekymring kunne enkelt vært gjort noe med, påpeker hun.   

Om lag 1 av 3(32 prosent) oppgir dårlig vedlikehold som en bekymring, tett fulgt av farlige situasjoner mellom bilister og syklister (31 prosent) og dårlig vintervedlikehold (30 prosent). 

– Folk har behov for å komme seg frem uansett årstid. Nå om våren ser man hvordan vinteren herjer med veiene våre, og det blir enda tydeligere at vi trenger et robust veinett som er trygt året rundt, sier Camilla Ryste.  

Hver dag er det mange som sender barna ut på skoleveien med hjertet i halsen, eller må passere farlige veistrekninger på vei til og fra jobb. NAFskal nå ta et krafttak for trafikksikkerhet og lanserer kampanjen«Med hjertet i halsen». 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.