Brannsikkerhet prioriteres ikke ved valg av isolering

brann

Bare én av ti private eiendomseiere mener at brannsikkerhet er viktigst ved valg av isolering. Aller viktigst er materialets isoleringsevne, men også prisen veier tyngre enn brannsikkerheten. Det viser den rapporten som Swedisol bestilte fra Industrifakta.

Tallene kommer fra en rapport som bransjeorganisasjonen Swedisol bestilte fra Industrifakta. I rapporten fremkommer det at bade private og offentlige eiendomseiere anser isoleringsevnen som viktigst. Bare ti present av de private eiendomseierne prioriterer brannsikkerhet blant isoleringens egenskaper.

Hos de offentlige eiendomseierne er tallet 22 prosent.

– Behovet for å redusere energibruken er selvfølgelig viktig, men brannsikkerheten burde være et like viktig spørsmål som isoleringsevnen, sier Mats Björs, administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Swedisol.

Blant private eiendomseiere angir 13 prosent at prisen er den viktigste parameteren. Tilsvarende tall for offentlige eiendomseiere er sju prosent. Begge gruppene har relativt lavt kunnskapsnivå om forskjellige isoleringsmaterialers brannegenskaper.

– På sikt risikerer kunnskapsmangelen om isoleringsmateriale å redusere brannvernet i den svenske boligstanden, sier Mats Björs.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.