BOKANMELDELSE: Syke Satan – Et norsk mesterverk som fans av Da Vinci-koden vil elske

syke satan

Bodøposten.no hadde for kort tid siden gleden av å være den første avisen som omtalte lanseringen av Syke Satan. Boken er den første i krimserien til Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som rockesternen Hank von Hell som nylig har gjort comeback, og Harald Gautneb.

Forfatterne fortalte hva som inspirerte dem og hovedtrekkene i historien, uten å avsløre plottet. Det skal heller ikke jeg gjøre i denne bokanmeldelsen, for etter å ha lest anmeldelsen kommer du ganske sikkert til å kjøpe boken.

Umulig å legge fra seg
Man trekkes lett inn i universet som beskrives innledningsvis i krimboken, og det går ikke mange sidene før det blir action. Etterhvert blir Syke Satan nesten umulig å legge fra seg.

Og det er ingen overdrivelse, dette er en bok som er så spennende at du vil ønske å lese den nesten uansett hva du egentlig burde gjort. Periodevis er den faktisk så spennende at du kan ta deg i å skumlese bare for å vite hva som står på neste side.

Det er ingen dårlig prestasjon.

Satanisme
Og det blir flere overraskelser underveis. Historien har noen likheter med Da Vinci-koden med et grotesk drap og metodene for å løse krimgåten, samtidig som man jages. Det er religøse aspekter i fortellingen og mystiske ting som skjer. Det er til og med overnaturlige ting.

Og naturligvis er det satanisme i Syke Satan.

Boken er kort fortalt et norsk mesterverk som fans av Da Vinci-koden vil elske. Forhåpentligvis blir det flere Syke Satan-bøker. Og spør du meg bør dette bli en film.

Skal du bare kjøpe en krimbok i år bør det bli denne. Terningkast 666.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.