Bodø/Glimts sjanser i Europa Conference League 2023-24

Bodø/Glimt har i de siste to årene opplevd suksess i europeisk fotball. De kvalifiserte seg for første gang til gruppespill i Europa Conference League i 2021/22-sesongen og nå står de overfor nye utfordringer i årets utgave av turneringen. Vi tar en nærmere titt på deres sjanser til å nå gruppespillet og potensielle motstandere som venter.

Kontinuerlig fremgang for Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har gjort store fremskritt i europeisk fotball de siste sesongene. Fra å kvalifisere seg for gruppespillet i Europa Conference League i 2021/22 til å spille i Europa League gruppespill i fjor, har klubben vist at de kan konkurrere på det internasjonale nivået. Deres kvartfinaleplass i forrige Conference League-turnering var en imponerende prestasjon for et norsk lag.

I årets Conference League-kvalifisering har Bodø/Glimt kommet godt i gang. De vant sin første kvalifiseringsrunde mot tsjekkiske Bohemians 1905 med 3-0. I neste runde ser det ut til at deres neste hinder blir Pyunik fra Armenia, da de slo svenske Kalmar 2-1 på bortebane.

Favoritt eller outsider til Play-Off runden

Dersom de går videre til Play-Off runden, vil Bodø/Glimt være blant de useedede lagene, ifølge koeffisienter og rangeringer på kassiesa.net foran neste trekningen. Dette betyr at de kan møte sterke motstandere. Blant potensielle motstandere er lag som Fiorentina, Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Dinamo Kyiv, Fenerbahçe og Lille OSC. Mot slike lag blir utfordringen betydelig større for det norske laget. Imidlertid er det mulighet for forandringer i rankingen underveis, og noen av de lagene som er seedet for Play-Offen kan bli eliminert allerede i de tidlige rundene. Dette vil da forandre Bodø/Glimt sin status til et seedet lag og de kan trekke noen av de svakere motstanderne. 

Sjansene til å bli seedet

Veien til gruppespillet i Europa Conference League er lang og krevende for de fleste lagene som går gjennom kvalifiseringsrundene. Blant de seedede lagene er det flere som kan få problemer med å avansere, og hvis to av disse lagene ryker ut, vil Bodø/Glimt sannsynligvis bli seedet i Play-Off runden.

Basel, som et av de seedede lagene, har allerede fått en dårlig start i kvalifiseringen. Etter den første kampen mot kasakhstanske Tobol Kostanay, der Basel tapte 1-3 hjemme, ser det ikke lyst ut for sveitserne. Flere av de andre seedede lagene har også fått utfordrende motstand i andre runden. CFR 1907 Cluj spilte uavgjort 1-1 hjemme mot tyrkiske Adana Demirspor, Viktoria Plzen spilte 0-0 hjemme mot Drita fra Kosovo, og PAOK spilte også 0-0 mot israelske Beitar Jerusalem. Dette viser at ingenting er avgjort i de tidlige rundene og det er rom for overraskelser.

I 3. kvalifiseringsrunde vil de seedede lagene møte andre sterke motstandere. For eksempel kan PAOK få en knalltøff motstander i kroatiske Hajduk Split hvis de går videre mot Beitar. Maccabi Tel-Aviv kan stå overfor en tøff oppgave mot AEK Larnaca fra Kypros, og Dynamo Kyiv kan møte greske Aris fra Thessaloniki. For å følge med på Bodø/Glimts sjanser i de neste rundene, kan du sjekke oppdaterte odds på Norsk Tipping eller hos anerkjente betting sider. Disse kampene vi nevnte vil være spesielt interessante å følge med på, da de vil påvirke Bodø/Glimts status og odds i trekningen for Play-Off runden.

Konklusjon

Bodø/Glimt har vist at de har kvaliteter til å konkurrere på det europeiske nivået, men veien til gruppespillet i årets Europa Conference League blir tøffere. Å møte sterke motstandere som Fiorentina og Eintracht Frankfurt vil være en betydelig utfordring, men det er håp for at de kan bli seedet og få en svakere motstander. Uansett hva som venter er det ingen tvil om at Bodø/Glimt vil gi alt for å gjenskape suksessen fra de siste to årene, og vise at det ikke var en tilfeldighet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten