Telia og Kygo lanserer musikksamarbeid

Foto: Johannes Løvund

Kygo og Telia innleder et samarbeid som skal gjøre det enkelt og morsomt for alle å lage musikk. Kygo er mentor og deler sin erfaring og lærer bort grunnprinsippene bak en hitlåt, mens Telia har utviklet appen Soundmaker der du kan skape dine egne låter, lagre dem og dele dem med alle du vil.

Sammen har de utviklet seks små filmer kalt Telia og Kygo Sessions hvor Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) er mentor og forklarer grunnprinsippene bak en hitlåt. Inspirert av dette har Telia også utviklet appen Telia Soundmaker. Appen er gratis og enkelt å bruke – og dermed er det duket for masse eksperimentering og musikkglede.

– Vi håper at appen kan inspirere folk til å utforske mulighetene som ligger i denne type teknologi. Nå kan alle leke, eksperimentere og lære å lage sin egen musikk, og hvem vet, kanskje bli den neste Kygo?sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat.

Målet med Soundmaker er altså å gjøre terskelen for å lage egen musikk enda lavere, slik at du kan leke deg frem til lyden du liker. Med appen kan du enkelt lage musikk, lagre den slik at du kan høre på det ferdige resultatet, og dele den med de du vil. Appen inneholder rytmer, bassganger og akkorder du kan tilpasse og sette sammen på din egen måte. Du kan også legge på sang – alt bare ved å trykke og sveipe på smarttelefonen din. Underveis gir Kygo deg videotips om hva du kan begynne med, hvordan du kan bygge opp en melodi, og hva du bør tenke på når du former musikken.

– Dette er et spennende samarbeid, der teknologi møter kultur. Vi har dessuten flere felles verdier: Kygo ønsker å gi noe tilbake og lære andre hvordan de kan lage sin egen musikk, og vi ønsker å gjøre teknologi tilgjengelig slik at alle har samme mulighet til å gjøre nettopp det, sier Lofthus.

Foto: Johannes Løvund

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.