Startskuddet har gått for etablering av lokal lønnspolitikk i foretakene

aaf hk

Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) og Handel og Kontor i Norge (HK) gjennomførte i dag en felleskonferanse hvor partene presenterte tankene bak de nye lønnsbestemmelsene i vårt tariffområde.

I hovedoppgjøret 2018 ble det vedtatt nye lønnsbestemmelser som pålegger foretakene å etablere lokal lønnspolitikk basert på foretakenes mål og strategier. Partene har hatt som målsetting å utvikle et fremtidsrettet lønnsystem som kan fungere som et viktig virkemiddel for videre utvikling av foretakene.

På konferansen 30. januar gikk AAF og HK igjennom de nye bestemmelsene og hvilke momenter de lokale partene bør ta hensyn til i arbeidet fram mot en nedfelt lønnspolitikk.

Det ble vektlagt at lønnspolitikken skal være rettferdig, forståelig, enkel å praktisere og i samsvar med foretakets politiske- og personalpolitiske målsettinger. Partene har tro på de nye bestemmelsene vil føre til nødvendig lokal fleksbilitet og styrke samarbeidsklimaet på den enkelte arbeidsplass. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.