Snekker Andersen og Julenissen – Årets største norske kinofilm!

nordisk film

Alf Prøysen har nok en gang erobret landets kinoer. Så langt har over 260.000 små og store nisser tatt turen til kinoen for å fylles med ekte norsk julestemning. Det betyr at ”Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul” allerede nå er årets mest sette norske kinofilm.

– Det er utrolig gøy at så mange allerede har sett filmen, og at den treffer såpass bredt på tvers av generasjoner. Det at hele familien går sammen på kino før jul har nesten blitt en ny juletradisjon, og vi er glade for å kunne bidra med litt førjulskos inn i den hektiske julestria. Sier produsent Catrin Gundersen

– Vi er heldige som har «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glemte at det var jul» i kinosalene, en koseligere julefilm skal du nemlig lete lenger etter. Det er gøy at over 260 000 har sett filmen fram til nå, på kinoene rundt om i landet. Og dette er en film som kommer til å leve godt framover mot jul og ikke minst i romjulen. Denne filmen har julestemningsgaranti! sier Christin Berg, programdirektør i Nordisk film kino. 

Om filmen
Dette er historien om ei lita bygd. Den var omtrent som andre bygder selv om den lå ganske for seg selv oppi åsen. Folka som bodde i bygda var omtrent som andre folk… Noen var store og noen var små, noen mente ditt og noen mente datt. Men når det gjaldt en ting, var de helt like alle sammen… De var så fæle til å glømme. Og de glømte de merkeligste ting, alle på en gang! Nå er de på vei til å glømme det viktigste av alt…nemlig jula!

En ny julefortelling fra universet til Alf Prøysen; Snekker Andersen og Julenissen er tilbake og denne gangen må de hjelpe lille Elise med å redde jula før det er for sent.

Skuespillere i toppklasse
Trond Espen Seim er tilbake i rollen som Snekker Andersen, en karakter som gledet flere generasjoner i den forrige filmen. Anders Baasmo Christiansen tar igjen på seg nissedrakta og det smittende humøret når han ikler seg rollen som hele Norges julenisse. Nykommer i denne filmen er Miriam Kolstad Strand, som gjør en imponerende spillefilmdebut i rollen som 8 år gamle Elise. 

I øvrige roller finner vi blant annet Christian Skolmen, Marie Blokhus, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness og Aleksander Ottesen-Kaalstad.

Filmens regissør er Andrea Eckerbom, og manusforfattere er John Kåre Raake, Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.