Snart klart for den nasjonale turdagen

dnt

Søndag 4. september er det Kom deg ut-dagen med arrangementer over hele landet.

– Vi ønsker å gi alle en god opplevelse i nærnaturen, enten man er godt vant med friluftslivet eller ikke kommer seg ut så ofte som man ønsker seg. Noen trenger tips til hvordan de kan komme i gang med friluftslivet, og her blir det noe som passer for store og små, erfarne og ferskinger, sier Dag Terje KlarpSolvang, generalsekretær i DNT.  

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres av Den Norske Turistforening (DNT) hver vinter og høst. Dagen ble arrangert for første gang i september 2006. 

I år er det nye rekord i antall høstarrangementer, med rundt 180 arrangementer fordelt på alle fylker søndag 4. september. DNT forventer at mer enn 40 000 barn og voksne vil delta på arrangementene denne dagen.  

Åpent og gratis
For første gang siden før pandemien kan arrangementene gjennomføres uten koronarestriksjoner og de aller fleste steder uten påmelding. Kom deg ut-dagen er et gratis tilbud til alle. 

– Det er bare å finne et arrangement nært der man bor og ta med barn og barnebarn, familiemedlemmer, venner og naboer, sier Klarp Solvang.  

Han minner om at friluftsliv ikke trenger å være komplisert.  

– De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra. Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag ute, og bli kjent med sin lokale medlemsforening og Barnas turlag. 

DNTs medlemsforeninger stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz, råd og tips. Kom deg ut-dagen er også en gyllen mulighet for å få vite mer om fremtidige turer og aktiviteter i nærområdet.   

En god start på turhøsten
På de ulike Kom deg ut-arrangementene kan du for eksempel prøve klatring, slakk line, padling, natursti, orientering og spikking.

Målet er å gi en smakebit på alt det spennende man kan oppleve i naturen, og en skikkelig kickstart på turhøsten. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.