Slik lager du frisk julegløgg som er bra for deg

gløgg

Det viktigste er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår, men hva du spiser mellom nyttår og jul. Har du hørt den før? Vi tuller selvsagt ikke med juletradisjoner, men hvorfor ikke bruke ingredienser som er bra for deg, uten at det går utover tradisjoner eller god smak på gløggen?

Hemmeligheten bak den friske julegløggen er rød og heter Supernature Tart Cherry. Dette er surkirsebær rik på farge og smak, samlet i en flaske. Drikken er en kilde til jern, som er bra for immunsystemet. Jern er også gunstig for energiomsetningen din, i tillegg til at det bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Tart Cherry er elsket for sin friske og syrlige smak, og inneholder også plantestoffene antocyaniner og bioflavonoider som gir drikken sin karakteristiske, sterke rødfarge. Dessuten er det smartere å lage julegløgg uten raffinert sukker.

For å lage din egen, friske julegløgg i desember, trenger du følgende ingredienser:

2-3 dl eplejuice
2 ss Supernature Tart Cherry
1 appelsinbåt
2 ts kokosblomstsukker
1 kanelstang
1 ts malt kanel

Når ingrediensene er kjøpt, gjenstår bare den enkleste delen:

Varm forsiktig opp eplejuice, Tart Cherry og kanel. Ta kjelen av varmen og rør inn kokosblomstsukker. Hell i krus, og dekorer med kanelstang og appelsin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.