Obs BYGG har solgt 100.000 røykvarslere i år

coop

Desember og januar er månedene det oppstår flest branner, men mye tyder på at brannsikkerheten i norske hjem blir stadig bedre. Så langt i år har Coops byggevarekjede Obs BYGG solgt nesten 100.000 røykvarslere.

– Når vi ser på våre salgstall, er vårt inntrykk at våre kunder, som også er våre medeiere, er opptatt av brannsikkerhet. Røykvarsler er en rimelig og effektiv forsikring du kan ha for å oppdage brann tidlig i hjemmet ditt. Vi selger også stadig mer slukkeutstyr, slik som branntepper, brannslukkingsapparater og brannslukkespray. På nyåret lanserer vi dessuten en røykvarsler som er koblet mot en mobilapp. Da kan du til enhver tid følge med og bli varslet dersom brannvarsleren skulle bli utløst hjemme eller på hytta, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

1. desember er Røykvarslerdagen. Dagen er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Det lokale eltilsyn, Brannvesenet og Gjensidige. Kristiansen oppfordrer alle kunder til å følge rådet til den årlige røykvarslerdagen om å bytte batteriet på røykvarsleren.

– Dersom man venter på at varsleren piper på grunn av lite batteri, risikerer man at dette skjer når man er på ferie. Da vil man kanskje ikke oppdage at batteriet måtte skiftes før det er for sent. Et nytt batteri er en veldig billig forsikring inn mot julen, og i dag finnes det mange enkle løsninger. For eksempel kan man kjøpe magnetfeste som gjør at det blir enda lettere enn før å både henge opp og skifte batterier på røykvarsleren, sier Kristiansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.