Nå skal svenske kulelager gi tryggere rulleski

idt

DT inngår samarbeid med den svenske kulelagerprodusenten SKF for å gjøre verdens beste rulleski enda sikrere.

– Vi er en innovasjonsbedrift og det som var godt nok i går er ikke godt nok i morgen. IDTs målsetning er å lage verdens beste rulleski – og å ha null feil og reklamasjoner. For å få til dette må vi stadig forbedre oss. Et samarbeid med SKF er et viktig steg på veien, sier Svein Iversbakken, daglig leder i IDT.

Frem til nå, har IDT kjøpt kulelager fra fire-fem ulike leverandører.

– Kvaliteten har stort sett har vært veldig bra, men samtidig har vi avdekket kvalitetsforskjeller innad i partiene fra de samme produsentene. Dette har utgjort et usikkerhetsmoment både for oss som produsent, og for alle løpere som bruker IDT-ski, erkjenner Iversbakken.

Denne erkjennelsen har ført til at IDT i løpet av høsten har gjort en grundig evaluering av samtlige kulelagerleverandører.

Resultatet er et nytt, eksklusivt samarbeid med den velrenommerte svenske produsenten SKF.

– Det er veldig godt å kunne fortelle at det fra nå av kun vil sitte SKF-lager på IDTs ski. SKF er ensbetydende med bunnsolid kvalitet og med de på laget, er vi sikre på at våre ski ruller trygt og godt, sier Svein Iversbakken.

Fokuset på sikkerhet rundt rulleski har vært stort siden flere toppløpere fikk problemer med nettopp defekte hjul under Toppidrettsveka tidligere i høst.

– Selv om det ikke var IDT-ski som var innblandet i Toppidrettsveka, har vi også hatt noen reklamasjonssaker i løpet av året som vi ikke burde hatt. Vårt klokkeklare mål er null feil og reklamasjoner, understreker IDTs daglige leder.

SKF (opprinnelig Svenska Kullagerfabriken) har siden 1907 produsert rulle- og kulelager med fokus på kvalitet og konstante forbedringer. Øystein Kristiansen, key account manager for industri i SKF, sier at selskapet ser frem til å samarbeide med Toten-bedriften.

– Vi synes IDT er en veldig bra match for SKF da de som oss har fokus på kvalitet og sikkerhet. Vi håper å kunne bidra til å styrke IDT sin posisjon som en kvalitetsleverandør, og samtidig ser vi profileringsmuligheter for vår egen del, sier Kristiansen.

– Forbrukerne får et kvalitetsprodukt fra markedets ledende leverandør med mer enn 100 års erfaring innenfor sitt felt. Sammen med IDT vil vi kunne tilby kulelager som er spesielt tilpasset rulleski, understreker han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.