MUSIKK: Alf Cranner og Knut Reiersrud Band ute med albumet «Presang»

grappa

Viselegende Alf Cranner har spilt inn album med Knut Reiersrud Band. Det heter «Presang», og er ute på Grappa Musikkforlag i dag.

«Presang» inneholder 11 viser fra repertoaret til Cranner, som med stødig hjelp fra Knut Reiersrud Band har fått et forfriskende og inspirerende løft. Resultatet er en utvidelse og videreføring av visene i stedet for et vanlig akkompagnement. Cranner fremstår ikke her som «vokalist med orkester», men som en integrert del av bandet; et femte bandmedlem.

– 82 år gamle Alf Cranner må være et av de sprekeste menneskene jeg kjenner, og det er en ære for meg og bandet å jobbe med Alf. Hans visekunst, formidlingsevne og tanken på at han var midt i den norske kulturlivet allerede på femtitallet, gjør ham litt guruaktig, forteller Knut Reiersrud.

– Man må lete med lys og lykte for å finne tegn til stagnasjon hos mannen, legger han til.

Albumet inneholder blant annet singelen «Skjærgårdsvise 1977», samt nyvinnende utgaver av «Å, den som var en løvetann», «Bare skrap» og «Adrians hus». Cranner forteller at Presang er et tilbakeblikk på hans liv som visesanger; fra «Vuggevise» som han sang da han bare var ti år gammel, til Inger Hagerups selvbiografiske tekst «Hun skrev sitt liv» som han tonesatte i fjor – en tekst som aldri har vært offentliggjort før nå.

– Å jobbe med Knut Reiersrud er et eventyr, sier Cranner.

– Den musikalske oppfinnsomheten hans, fantasien, det glitrende og samtidig varme gitarspillet hans opplever jeg som veldig inspirerende. Også musikerne han har med seg gir meg følelse av å bli «løftet». Mine 82 år tenker jeg lite på når jeg synger med dem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.