Lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett

pels

Onsdag 10. april la regjeringen frem lovforslaget om forbud mot pelsdyroppdrett i Norge. Dyrevernalliansen støtter regjeringens forslag. – En seier for dyrevelferden og folkeviljen, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Lovforslaget følger opp Venstres gjennomslag i regjeringsforhandlingene for at pelsdyroppdrettet skal avvikles i Norge innen 2025, med kompensasjon til pelsdyroppdretterne. Dette er nedfelt i regjeringsplattformen mellom partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti.

– Vi er glade for at lovforslaget endelig er lagt frem. Det må også være en fordel for pelsdyroppdretterne å slippe vingling i denne saken. Nå må fokuset være en ansvarlig avvikling som tar hensyn til både dyr og oppdrettere, sier Kleveland.

Nå skal Dyrevernalliansen følge saken gjennom Stortinget. Kleveland berømmer Venstre for å stå på for avvikling av pelsdyroppdrettet.

– At regjeringen vil avvikle pelsdyroppdrettet kan vi takke Venstre for. Nå håper vi på et vedtatt forbud før sommeren, slik at kompensasjonsordningen kan iverksettes for fullt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.