Lanserer The Stonewall Inn IPA: Først i Europa med øl som hyller starten på Pride-bevegelsen

handeland

Brooklyn Brewery lanserer The Stonewall Inn IPA i Norge, et øl som hyller 1969-protestene som ble startskuddet for Pride-feiring over hele verden.

Mange her hjemme har allerede et forhold til New York-baserte Brooklyn Brewery og deres øl, og nå blir Norge det første landet i Europa der du får smake en ny IPA fra Brooklyn – et øl med en helt spesiell historie.

The Stonewall Inn IPA er en frisk, balansert og sitrusdrevet session IPA som fint kan nytes både alene og sammen med en god burger, pizza eller til fredagstacoen. 

– Det er laget i samarbeid med og som hyllest til New York-baren The Stonewall Inn, som spilte en sentral rolle i det som senere skulle bli LHBT-bevegelsen, forteller Nils Norling fra Ringnes Bryggeri. Det er Ringnes som selger øl fra Brooklyn Brewery i Norge.

Etter et politiraid mot den skeive baren The Stonewall Inn i 1969, startet opptøyer i protest mot myndighetenes behandling av mennesker med en annen legning enn heteroseksualitet. Dette inspirerte starten på Pride-feiringer i USA, som nå foregår over store deler av verden hvert år.

– Når du serverer The Stonewall Inn IPA, er du også med på å støtte budskapet om inkludering og det å skape et miljø der alle er velkomne, forklarer Nils Norling.

Som del av samarbeidet med The Stonewall Inn er nemlig Brooklyn Brewery partnere i The Stonewall Inn Gives Back Initiative (SIGBI), som jobber for å skape aksept for og støtte til dagens LHBT-miljøer over hele verden.

– Dette er definitivt et øl for alle, som kan drikkes i alle situasjoner. Med The Stonewall Inn IPA ønsker Brooklyn Brewery å bidra til at vi alle kan feire at vi er gode nok som vi er – hele året, sier Nils Norling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.