Kun tre av ti Høyrevelgere støtter Erna i pelsforbud-saken

pels

Færre enn hver tredje velger i Høyre og Fremskrittspartiet mener at Norge bør forby pelsdyrnæringen. Dette viser at regjeringen er på fullstendig kollisjonskurs med egne velgere i pels-saken.

51 prosent av Frps velgere og 46 prosent av velgerne fra Høyre er uenig i regjeringens forslag om å forby pelsdyrnæringen. Ved stortingsbehandlingen i januar 2017 stemte både FrP og Høyre for en videreføring av pelsdyrnæringen.

Høyre, Frp og Senterpartiet
Det er kun Senterpartiet som har mer pelsdyrvennlige velgere enn Høyre og Frp, hvor 61 prosent er for pelsdyroppdrett, mens 18 prosent vil avvikle næringen. Dette kommer frem i en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag av Norges Pelsdyralslag (NPA).

32 prosent av befolkningen oppgir at de for pelsdyroppdrett. 44 prosent er mot pelsdyroppdrett. De resterende 24 prosent er i tvil eller vet ikke.

Mange oppgir at de vil være mer positive dersom de visste mer om næringen. Tallene er for øvrig uendret siden siste måling desember 2016.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.