Kritikeryndlingene «Atlanta» og «Legion» tilbake med nye sesonger

tv fox

To av de siste års flotteste kvalitetsserier returnerer til norske FOX. Den Emmy-vinnende komiserien «Atlanta» får nye episoder fra 3. april, mens den innovative superheltserien «Legion» returnerer to dager senere.

Sesong to av «Atlanta» – med undertittelen Robbin’ season – har allerede hatt premiere i USA, der den har fått toppscore av nesten samtlige anmeldere.

Også første sesong fikk en fantastisk mottakelse i Norge – blant annet ble den belønnet med terningkast seks fra NRK Filmpolitiet.

– En rar og vidunderlig dramedie som treffer i både hjerne, hjerte og lattermuskulatur, skrev anmelder Sigurd Vik.

Kreativ lekegrind
«Atlanta» er historien om den sympatiske og strevende Earn Marks (Donald Glover) og hans utrettelige og lavtlønnede arbeid som manager for sin rappende fetter Alfred «Paper Boi» Miles (Brian Tyree Henry).

Tonen i serien veksler mellom komedie og drama, og flere av episodene er selvstendige små historier som gjerne tar absurde avstikkere.

«Atlanta» har gitt skuespiller, manusforfatter og produsent Donald Glover et bredt gjennombrudd, og i mai er han kinoaktuell som Lando Calrissian i storfilmen «Solo: A Star Wars Story». Han har også en suksessrik karriere som musiker, under aliaset Childish Gambino.

I etterkant av første sesong vant Glover en rekke Emmy-statuetter for «Atlanta» – blant annet for beste regi i en komiserie og beste mannlige skuespiller.

«Atlanta» sesong to får premiere med dobbeltepisode på FOX 3. april klokken 22.50.

Overraskelser og lek
Også «Legion» ble en stor kritikerfavoritt da den først dukket opp på TV i fjor. Serien er skapt av Noah Hawley («Fargo»), baserer seg på «X-Men»-universet, og er produsert i samarbeid med Marvel.

Serien ønsket å gi en helt ny vri på superheltsjangeren, og tok seerne med på en visuell fest full av narrative krumspring, kreative fortellergrep og et unikt karaktergalleri.

I første sesong møtte vi David Haller (spilt av Dan Stevens, kjent fra «Downton Abbey») som var innlagt på mentalsykehus med diagnosen paranoid schizofreni. Spørsmålet som tidlig meldte seg var imidlertid hvilke av Davids «vrangforestillinger» som var et resultat av superkreftene hans.

Sesong to lover mer av det som gjorde første sesong til en av de mest bemerkelsesverdige seriene i fjor. Men serieskaper Hawley avslører samtidig at vi kan vente oss enda flere overraskelser og lek med sjangergrep i sesong to.

– Om første sesong handlet om å utforske en sinnssyk mann i en tilregnelig verden, ønsket jeg å snu det på hodet i år. Kanskje David er den tilregnelige i en sinnssyk verden?, uttaler han ifølge Nerdist.

«Legion» sesong to får premiere på FOX 5. april kl. 21.55.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.