Fjordkraft-strøm til elfergene hos Fjord1

fjord1

To av disse har elektrisk lading av batteriene mens åtte har hybrid-drift i påvente av klargjøring av landanlegg.

Flere batteriferger på vei
I løpet av resten av 2019 skal Fjord1 få levert ytterlige 15 nye batteriferger og skal i tillegg bygge om 5 av dagens ferger til batteridrift.

Beregnet ut fra gjeldende priser skal Fjordkraft handle inn strøm for nærmere 50 millioner kroner i året for Fjord1.Fjordkraft foretar kraftinnkjøp, rådgivning og porteføljeforvaltning på vegne av Fjord1. Det årlige strømbehovet for Fjord1 er for 2020 beregnet til nesten 100 millioner kilowattimer (100 GWh).

Det tilsvarer forbruket til drøyt 7000 private husholdninger. Framover vil dette tallet stige gjennom fergekontrakter som Fjord1 allerede har vunnet.

Viktig krafthandel-kompetanse
– Vi er stolte av å bistå Fjord1 og få være leverandør til denne satsingen på batteridrevne og utslippsvennlige ferger, sier Fjordkrafts kommunikasjonsdirektør, Jeanne Tjomsland.

– Fjord1 kommer totalt til å ha 33 batteriferger i drift innen 2024, sier Hallgeir Kleppe, sjefsanalytiker og ansvarlig for innkjøp av strøm til fergene hos Fjord1.

– Vi har satset veldig mye på elektrifisering av fergedriften. Med det er vi en stor innkjøper av strøm og den faglige kompetansen som Fjordkraft kan tilføre på handel i kraftmarkedet er viktig for oss, sier Kleppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.