Fjordkraft-strøm til elfergene hos Fjord1

fjord1

To av disse har elektrisk lading av batteriene mens åtte har hybrid-drift i påvente av klargjøring av landanlegg.

Flere batteriferger på vei
I løpet av resten av 2019 skal Fjord1 få levert ytterlige 15 nye batteriferger og skal i tillegg bygge om 5 av dagens ferger til batteridrift.

Beregnet ut fra gjeldende priser skal Fjordkraft handle inn strøm for nærmere 50 millioner kroner i året for Fjord1.Fjordkraft foretar kraftinnkjøp, rådgivning og porteføljeforvaltning på vegne av Fjord1. Det årlige strømbehovet for Fjord1 er for 2020 beregnet til nesten 100 millioner kilowattimer (100 GWh).

Les også:  NTE kjøper seg inn i SKS: – Vi sikrer arvesølvet og felles verdier for nordlendingene

Det tilsvarer forbruket til drøyt 7000 private husholdninger. Framover vil dette tallet stige gjennom fergekontrakter som Fjord1 allerede har vunnet.

Viktig krafthandel-kompetanse
– Vi er stolte av å bistå Fjord1 og få være leverandør til denne satsingen på batteridrevne og utslippsvennlige ferger, sier Fjordkrafts kommunikasjonsdirektør, Jeanne Tjomsland.

– Fjord1 kommer totalt til å ha 33 batteriferger i drift innen 2024, sier Hallgeir Kleppe, sjefsanalytiker og ansvarlig for innkjøp av strøm til fergene hos Fjord1.

Les også:  Biltema støtter kreftforskning

– Vi har satset veldig mye på elektrifisering av fergedriften. Med det er vi en stor innkjøper av strøm og den faglige kompetansen som Fjordkraft kan tilføre på handel i kraftmarkedet er viktig for oss, sier Kleppe.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.