Emma Løkken er nordisk mester i dressur

Norges Rytterforbund

Lørdag toppet Emma Løkken fra Oppdal sin innsats i Nordisk Baltisk mesterskap i dressur for juniorer på Gjelsten Arena i Drammen med et soleklart gull. – Jeg er stolt og rørt over hesten min, sier mesteren.

Emma innledet sin deltagelse i mesterskapet med en sterk andreplass onsdag blant de beste rytterne i Norden. Fredag vant hun neste klasse med en høy prosentsum. Lørdag var det tid for Agria junior freestyle – og nå skulle medaljene deles ut. Igjen presterte Emma Løkken knallsterkt sammen med hingsten Mr Gold G, hesten som Emmas mor tidligere har blitt norgesmester med. Hele 75,765 % ga et soleklart gull foran danske Clara Cordes Anrkjær og svenske Ebba Wallin.

– Det føles litt uvirkelig egentlig, men utrolig gøy! Jeg er veldig stolt og rørt over hesten min. Han er verd sin vekt i gull, gjør bare det han får beskjed om å gjøre og jeg sitter igjen med en veldig god ridefølelse, sier Emma.

I 2018 fulgte mamma og trener Louise Almlund Løkken Emma til individuell bronse i children-klassen med hesten Katholms Minot. Lørdag ble det gull, i en aldersklasse opp. -Mamma er alltid der når jeg trenger henne, hun veldig flink på å få meg til å holde hodet i gamet når det trengs, holde meg rolig, forteller Emma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.