Credisafe: – Ingen overraskelser på konkursfronten

skatt

Statistikkene for april viser en økning i antall konkurser i enkelte fylker, men på landsbasis fortsetter trenden med stabilt lave konkurstall.

237 norske foretak ble begjært konkurs i april. Det er nedgang på 2% sammenlignet med 243 konkurser i april 2020.

– Som forventeter det ingen markant økning i konkurstallene helt ennå. Vi ser fremdeles den samme trenden som vi har gjort hver måned det siste året, men det er tydelig at alle er mer slitne nå, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

Slitasjen er særlig tydelig i koronautsatte bransjer som serveringsvirksomhet og detaljhandel, men konkurstallene viser at begge disse bransjene fremdeles holder stand.

Innen serveringsvirksomhet var det kun 24 konkurser i april, ned 40% fra samme måned i fjor (40 konkurser). Innen detaljhandelen gikk 17 foretak konkurs, sammenlignet med 48 konkurser i april 2020 – en nedgang på hele 64,6%.

Den helhetlige konkursnedgangen på 2% er betraktelig mindre enn i januar (-51%), februar (-26%) og mars (-16%). Det er likevel verdt å merke seg at april er første måned hvor vi sammenligner konkurstall fra to hele måneder etter pandemiens utbrudd, og trenden viser at konkurstallene nå ligger på et stabilt, lavt nivå.

– Det er fremdeles stor usikkerhet i markedet, og foretakene venter spent på en gjenåpning. Det store spørsmålet nå er hvorvidt forbruket vårt når samfunnet gjenåpnes vil kunne veie opp for foretakenes utestående beløp, og utsatte skatter og avgifter som etter planen skal betales tilbake i løpet av sensommeren og høsten, sier Fjærestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.