Betting kan bidra til mangfold i idretten

Annonse:

Norge har en av de mest fasinerende historiene når det gjelder forholdet mellom betting og idrett. Ikke bare har betting vært tilgjengelig i Norge isden 1948 når Norsk Tipping introduserte den første tippekupongen, men det er også betting selskaper (inkludert Norsk Tipping) som i stor grad har utgjort hovedinntektene til mange idretter over hele landet. Dette gjennom både investeringer og sponsoravtaler for små- og store idrettslag.

Det er heller ingen hemmelighet at det finnes både seriøse- og useriøse aktører i markedet for pengespill, men her er det viktig å skille klinten fra hveten. Det finnes nemlig en rekke seriøse aktører som gir tilbake til idretten på en rekke positive måter. Disse er det vi skal se nærmere på i denne artikkelen.

Les også:  Spillsjangre som er herlige på mobiltelefonen

Gir tilgang til et nytt publikum

Først og fremst har flere av de store bettingselskapene utviklet plattformer som benyttes av tusenvis av spillere over hele verden. Disse er på jakt etter idretter og spenning, noe selskapene i stor grad gir ved hjelp av direktesendinger. Her kan vi eksempelvis trekke frem både sjakk og esport som de siste årene har opplevd en enorm utvikling, mye takket være at de tidlig ble omfavnet av bettingselskaper. Dette gjorde at idretter som tidligere var sett på som små plutselig nådde ut til et enormt publikum fra hele verden. Når seertall og oppmerksomheten økte gjorde også inntektene til klubbene det samme. På denne måten kunne de utvikles videre og bidra til å styrke klubbene.

Les også:  Spillsjangre som er herlige på mobiltelefonen

Finansielle bidrag

Det er ingen hemmelighet at mange bettingselskaper går inn som sponsorer som en viktig del av sin markedsføringsstrategi. Dette bidrar med finansielle midler til klubbene og spesielt i nedgangsperioder der de tradisjonelle publikumsinntektene bortfaller, vil sponsorer være en viktig kilde for å opprettholde driften av klubbene. Spesielt for mange mindre klubber utenfor de største ligaene vil dette ha en stor betydning for om klubben kommer seg gjennom vinteren eller ei.

Troverdighet og regulering

Bettingselskaper har lenge hatt et dårlig rykte på deg, men mye av dette skyldes ulike markedsføringskampanjer fra interesseorganisasjoner. Det er faktisk relativt enkelt å finne frem til troverdige betting sider ved hjelp av verifiserte sammenligningsportaler. Her er det også et nytt EU regelverk på vei inn som forventes å implementeres i 22/23. Dette vil bidra til å gjøre det enda strengere for portaler som sammenligner tjenester og dermed styrke markedet ytterligere ved at useriøse aktører lukes bort.

Les også:  Spillsjangre som er herlige på mobiltelefonen

Veien videre for betting

Norge er en av de eneste landene igjen i Europa som fortsatt har et statlig monopol på pengespill. De fleste land rundt oss, inkludert Danmark og Sverige har for lengst introdusert lisensordinger som sikrer spillernes interesser. Vi forventer at dette også vil oppstå i Norge på et tidspunkt i fremtiden når det blir stadig vanskeligere å skjule de positive effektene bettingselskaper har på idrett av alle nivåer. Det ligger imidlertid ikke an til å skje noe store endringer her de nærmeste årene da den sittende regjeringen, samt deres forgjengere i liten grad har vært åpne for å utrede en slik lisensordning. Her vil det være viktig at interesseorganisasjoner kommer på banen og skaper en mer tosidig diskusjon.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten