6:05,336 minutter – Volkswagen ID.R med ny elektrisk rekord!

volkswagen

Volkswagen har nådd en ny milepæl i utviklingen av elektromobilitet: Med to elektromotorer på til sammen 680 hk (500 kW), har ID.R kjørt Nürburgring Nordschleife på 6:05,336 minutter – over 40 sekunder raskere enn noen elektrisk bil tidligere.

Denne utslippsfrie racerbilen er den sportslige spydspissen i den kommende ID.-familien fra Volkswagen.

Franskmannen Romain Dumas slo den gamle rekorden, satt av briten Peter Dumbreck i en NIO EP9, med 40,564 sekunder. Med en snittfart på 204,96 km/t, understreket igjen ID.R den imponerende yteevnen til Volkswagens elektriske drivlinje.

– Nürburgring Nordschleife er ikke bare verdens mest krevende racerbane, det er også den ultimate testen for produksjonsmodeller, sier Herbert Diess, toppleder i Volkswagengruppen.

– ID.R har taklet denne utfordringen med glans, og gjennomførte den raskeste utslippsfrie runden noen gang. Elektromobiliteten fra Volkswagen kan fra nå av smykke seg med tittelen «testet på Nürburgring» som ytterligere bevis på den høye yteevnen. Jeg gratulerer teamet fra Volkswagen Motorsport og fører Romain Dumas med den tredje rekorden til ID.R, fortsetter Diess.

I løpet av bare tolv måneder har Volkswagen Motorsport satt tre rekordtider med ID.R. Den 24. juni 2018 vant Romain Dumas det berømte bakkeløpet Pikes Peak i USA, med en absolutt rekordtid på 7:57,148 minutter. Kun tre uker senere kjørte han med 43,83 sekunder inn til beste tid for elektriske biler på «Goodwood Festival of Speed».

For Romain Dumas, som har vunnet 24-timersløpet på Nürburgring fire ganger, var rekordrunden med ID.R et nytt høydepunkt på hans favorittbane:

– Å være rekordholder på Nordsløyfa gjør meg vanvittig stolt, sier Dumas. – For meg er dette den beste og den vanskeligste racerbanen i verden. Tusen takk til teamet fra Volkswagen Motorsport, som igjen har gjort en fantastisk jobb. ID.R var perfekt satt opp for Nordsløyfa, og det var virkelig moro å oppleve den enorme akselerasjonen og de høye svinghastighetene, forteller Dumas.

Med rekorden for elektriske biler på Nürburgring Nordschleife, har Volkswagen igjen demonstrert det store ytelsespotensialet som også følger av elektrifisering.

– Denne imponerende suksesshistorien er et resultat av omfattende forberedelser fra våre ingeniører, strålende innsats fra hele teamet under testkjøringene, og en perfekt førerprestasjon av Romain Dumas, sier Sven Smeets, direktør for Volkswagen Motorsport.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.