– «Zucca» havner i Nashville eller Calgary

ishockey

Bookmakerne er nærmest sikre på at Mads Zuccarello Aasen er ferdig i New York Rangers før overgangsvinduet i NHL stenger på mandag. – Vi tror «Zucca» ender opp i Predators eller Flames, sier ekspert.

Den 25. februar stenges vinduet for overganger i NHL. Det har i lang tid gått rykter om at Norges egen Mats Zuccarello Aasen (31) blir byttet bort fra et New York Rangers som ikke kommer til sluttspill og som satser ungt for fremtiden. 31-åringen er i kjempeform om dagen, og interessen hos andre klubber er stor.

– «Zucca» har i ni år vært en del av hjertet i Rangers. Det er med en sterk bismak i munnen at klubben nå vurderer om de skal trade ham bort eller ikke. En stor del av fanskaren kommer til å gå i harnisk dersom overgangen blir et faktum, men en trade på nåværende tidspunkt gir stor mening for Rangers, sier analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn!.

Hvorfor vil Rangers bytte bort Zucca?
Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt en god pekepinn på hva som blir utfallet av større nasjonale og internasjonale begivenheter. ComeOn! tilbyr nå odds på om Zucarrello skifter beite og hvilket lag han eventuelt kommer til å å spille for ut sesongen.

– Årsaken til at Rangers ser ut til å gjennomfør en trade er sammensatt. «Zucca» er på utgående kontrakt, noe som betyr at han blir en blir UAF (Unrestricted Free Agent) til sommeren. Da kan hvem som helst tilby ham en kontrakt helt vederlagsfritt. Skulle de derimot velge å bytte bort playmakeren nå, kan de få et sent førsterundevalg eller tidlig andrerundevalg i neste sesongs draft, sier analytiker Fodnes.

Hvem vil ha «Zucca»?
Det er flere klubber som er interesserte i å hente Zuccarello på en trade like før sluttspillet setter i gang. De som nevnes oftest er Calgary Flames, Dallas Stars, Nashville Predators og Boston Bruins.

– Disse lagene vet nøyaktig hva de får med «Zucca». Han har vært i NHL i ni sesonger og er en «proven» playoff-spiller som alltid leverer når det gjelder som mest. Med den formen han er i nå om dagen (21 poeng på de siste 15 kampene) er han en perfekt spiller å ta med seg inn i sluttspillet. Nashville Predators er et av lagene som nevnes oftest i forbindelse med en potensiell trade, og det er mye fordi de er rangert som det dårligste powerplay-laget i NHL. «Zucca» er kjent som en dødelig spiller i overtall (14 poeng så langt denne sesongen), så han er naturligvis en veldig interessant for dem, avslutter Fodnes.

ComeOn!s odds på Zuccarello-trade:

Vil Mats Zuccarello bli tradet før fristen den 25. februar?
Ja: 1.10
Nei: 5.00

Hvilket lag vil Mats Zuccarello bli tradet til?
Nashville Predators – 3.00
Calgary Flames – 4.00
Winnipeg Jets – 5.00
Boston Bruins – 5.00
Dallas Stars – 7.00
Vegas Golden Knights – 12.00
Edmonton Oilers – 15.00
Pittsburgh Penguins – 15.00

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.