Uhell og kramper ødela for sykkeljentene i Glasgow

Norges Cykleforbund

Det ble ingen norsk suksess under gårsdagens EM fellesstart i Glasgow, opplyser Norges Cykleforbund. Susanne Andersen endte opp som beste norske på 55. plass i et ritt som bød på flere utfordringer for det norske laget.

– Rittet ble ikke slik vi hadde håpet. Line hadde en veldig dårlig dag og måtte slippe feltet tidlig. De øvrige tre satt fint med lenge, men litt over halvveis fikk Emilie teknisk uhell på sykkelen. Løypa var ekstremt teknisk krevende, og verken Emilie eller andre med tekniske problemer klarte noen gang å komme seg tilbake til feltet på grunn av dette, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

– Følte seg bra
Samtidig som den norske følgebilen forsøkte å hjelpe Moberg, fikk nok en norsk rytter problemer i feltet

– Samtidig som vi prøvde å hjelpe Emilie opp igjen til feltet fikk vi melding om at Stine hadde veltet. Hun klarte aldri å komme seg tilbake til feltet, men slapp heldigvis fra velten uten større skader. Både Emilie og Stine følte seg bra underveis, så det var veldig synd at begge to mistet kontakten med feltet på grunn av uhell.

Kramper ødela for Susanne
Etter 15 hektiske kilometer gikk plutselig det norske laget fra å være representert med 3 til kun 1 rytter i feltet.

– Etter uhellene på Emilie og Stine satt vi kun igjen med Susanne i feltet. For første gang i hennes karriere fikk hun kramper i beina når det gjensto 1,5 runder, og hun klarte derfor ikke å følge teten i finalen på rittet. Den svært krevende løypen med utrolig mange akselerasjoner er svært belastende for rytterne, og kan være en av årsakene til krampene, sier Pedersen.

– Totalt sett ble rittet en liten skuffelse for oss, etter som vi hadde troa på et toppresultat før start. Vi ser at det er små marginer i toppidretten, og jeg tror de norske jentene uten uhell kan være tilbake i toppen allerede i neste World Tour ritt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.