barnehage

Lederne om finansiering av barnehager: – Mangfoldig barnehagetilbud viktigst

Det er positivt at statsråd Jan Tore Sanner i Kunnskapsdepartementet (KD) gir uttrykk for at private barnehager har vært og er viktige for å sikre full barnehagedekning og for å sikre mangfold... Les mer »
olje gass

Lederne tok ansvar på overtid: Enighet i meklingen på sokkeloppgjøret

Etter krevende forhandlinger og mekling hos Riksmekleren 3. juni ble det kl. 04.00 natt til 4. juni 2019 enighet i sokkelforhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass. Forbundsleder Audun Ingvartsen sier... Les mer »
lederne

Revidert nasjonalbudsjett: – Minimalt ledelsesfokus nok en gang

Tirsdag la regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Organisasjonen Lederne er glad for fokuset på behov for samfunnsendringer, men svært skuffet over at viktigheten av god ledelse i endringsprosesser nok en gang glimrer med... Les mer »
lederne

Mer autoritært på jobb i Nordland

Nesten halvparten av ledere og mellomledere i Nordland mener arbeidslivet går i en mer autoritær retning. Det er likevel marginalt færre enn i resten av Norge, viser Norsk Ledelsesbarometer. – I tiåret... Les mer »
bygging

Bygg- og anleggsbransjen ønsker å bli best på likestilling

En utbredt bevisstgjøring er i gang i enkelte bransjer for å sikre bedre kjønnsbalanse. – Dette er en utvikling vi ønsker oss, sier nestleder i Lederne, Liv Spjeld By. Statistisk sentralbyrå har... Les mer »
lederne

Lederne om regjeringsplattformen: – Pensjonssystemet må forenkles

Organisasjonen Lederne, som organiserer over 17 000 ledende ansatte i privat og offentlig sektor, støtter regjeringens forslag om et partssammensatt utvalg for å vurdere pensjonsopptjening fra første krone. Organisasjonen Lederne, som organiserer... Les mer »
lederne

– Altfor lite fokus på god ledelse i regjeringsplattformen

– Dessverre må vi nå konstatere at det er lite fokus på god ledelse eller ledelse overhodet i regjeringsplattformen, sier både forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen og nestleder Liv Spjeld By. Regjeringen... Les mer »
Håkon Holo Dagestad

Hagsets skade ble et levende mareritt

Knut Asbjørn Hagset skulle bare inn i bilen sin, på vei til et møte. Foten sklir i fottrinnet på bilen, og han faller på ryggen mot dørlista. Dette skulle bli starten på... Les mer »
pressenytt

Dette tjener ledere i Nordland

Årslønnen til en leder i Nordland ligger i snitt på 669 000 kroner. Dette er om lag fire prosent mer enn hva ledere i Troms tjener, ifølge Norsk Ledelsesbarometer 2018 fra arbeidstakerorganisasjonen... Les mer »
lederne

Forfatter: 17. mai gjør noe med oss

Det norske arbeidsmiljøet blir stadig mer mangfoldig. Hvordan oppleves vi egentlig av mennesker med en annen kulturell bakgrunn? Med glimt i øyet setter Julien S. Bourrelle fingeren på våre norske særegenheter. Kanskje... Les mer »