Taekwondo-gull til Kristian Storsul Borgen

kampsport

Kristian Storsul Borgen (15) fra Ski Taekwondo klubb imponerte i Paris i helgen da han vant en gullmedalje. Paris Open er et stort internasjonalt stevne som samler noen av verdens beste taekwondo-utøvere. Det deltok 1150 utøvere fra flere ulike nasjoner.

Kristian gikk fem sterke kamper. Den første vant han 26-5 og i den andre ble det 18-10 til Kristian Storsul Borgen, før han overlegent vant kvartfinalen 23-3. I semifinalen møtte Kristian Italienske Guiseppe Foti, en kamp han vant 15-2. I finalen slo han Ivan Bocete fra Spania hele 25-5.

Dette er det femte stevnet på rad hvor Kristian Storsul Borgen tar medalje, det er blitt fire gull og en sølvmedalje. I 2017 ble Kristian den aller første utøver på herresiden til å ta en medalje i et kadett-EM i taekwondo.

Det at han vinner kampene sine såpass overlegent i Paris er ingen tilfeldighet. Det ligger et målrettet, strukturert arbeid bak med gode coacher og veiledere.